Porušitev WTC, namerna ali nenamerna: del 1

Ta nova serija dveh objav pa je neke vrste nadaljevanje ene prejšnjih serij tule na tem mojem blogu, torej serije o multimediji, ki nasploh ali ponavadi naredi velik vtis name; tukajle so še linki, najprej do zadnje objave, potem do predzadnje/druge in na koncu še do prve objave v omenjeni seriji objav, pri čemer sem še posebej v tej ta prvi že nekaj malega napisal o napadu 11. septembra 2001. Sama objava pa kot že rečeno v “Excerpt-u” bolj kot ne vsebuje samo linke do raznih dokumentov na s to temo (torej, ali je bilo rušenje WTC kompleksa namerno ali nenamerno) povezanih straneh; seveda pa dodajam tudi moje kratke komentarje oz. videnja vsega skupaj.

Sam seveda nisem nikakršen zagovornik “teorije zarote”, me pa tako branje resnično zanima. Tako moram že na samem začetku povedati, da sam NE VERJAMEM v nič drugega kot v t.i. “uradno verzijo” razlogov za porušitev; kot je vedno pri takih teorijah zarote, male nepravilnosti/nelogičnosti v razlagah vzrokov/posledic pač nikakor ne morejo “prevagati” tehtnice na drugo stran, torej s tem mislim to, da bi samo zaradi njih začel dvomiti tudi v ostala znana in preverljiva dejstva. Aja in pa še to: za to temo sem se v bistvu začel zanimati iz čisto “arhitekturnega” gledišča; od nekdaj me je namreč zanimala struktura stavb (postavitev armature/betona, porazdelitev sil itd.) in glede na to, da sem nekaj časa tudi sam študiral arhitekturo, lahko rečem, da o vsej stvari vsaj nekaj vem.

No pa da začnem: torej pri tem, ko vsi dobro vemo, da sta se dva letala Boeing 767 nedvomno zaletela v “dvojčka WTC” na spodnjem Manhattan-u v New Yorku, ostaja vprašanje, ali sta se stavbi res porušili zaradi ognja in posledic udarca letal, ali sta se podrli s pomočjo t.i. “controled demolition” (kot se temu reče); pri čemer je to vprašanje še posebej aktualno/primerno pri stavbi WTC7, katera sploh ni bila “zadeta” in v kateri je gorelo samo nekaj manjših požarov.

Kot že rečeno pa sledijo razni linki (pozor: nekateri vsebujejo dokaj pretresljive zgodbe), da ne bom sam preveč dolgovezil, ker je raznoraznih teorij o vsem skupaj res veliko. Kot prvo najprej linka do “The Split-second Error Exposing the WTC Bomb Plot” in “The Psychological Operations Alert” strani “Serendipity” spletnem mestu, kjer je podanih par dvomov v uradno verzijo razlogov za porušitev kompleksa WTC.

Kot drugo pa še serija dokumentov na strani “What Really Happened”, te pa lahko obiščete v poljubnem vrstnem redu (niso logično povezane po vrsti ena za drugo); začnimo torej kot prvo z dokumentoma “The 9/11 WTC Collapses – An Audio-Video Analysis” in “The 9/11 WTC fires – Where’s the Inferno?“, potem sta tu “WTC 1 – An Impossible Collapse” in “The Ground Shake Preceding the Collapse of WTC 2” in za konec sledita še “The “Truss Theory” – A Fantasy Concocted to Conceal a Demolition” (ta je bil še posebej zanimiv zame iz arhitekturnega gledišča) in “The Core of WTC 1 was Solid After the Aircraft Impact“.

P.S. – Naj pa poudarim, da so te strani in dokumenti na njih samo kapljica v morju strani, ki se ukvarjajo z izpodbijanjem uradnih razlag razlogov za porušitev WTC-ja; sam sem pač slučajno naletel ravno na te. Zato še enkrat dodajam link do strani 9/11 conspiracy theories na spletnem mestu “Wikipedia”, kjer si lahko prebere še veliko več o vsem skupaj in na njej najdete še številne druge linke do podobnih strani.

Pa lep pozdrav, Tadej

One Response to “Porušitev WTC, namerna ali nenamerna: del 1”

  1. [...] Porušitev WTC: namerna ali nenamerna: del 1 [...]

Leave a Reply