Dodatek: glede pozicije moje domače strani

Ta objava je dodatek k tisti (oziroma nadaljevanje le-te) objavljeni 30. januarja 2007 in naslovljeni “Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani o moji “navzočnosti” na WWW-ju; to objavo glej za nekaj takih “keywords-ov” (ki sem jih zadnje dni zasledil na “StatCounterju”) za katere ima moja spletna stran dobro pozicijo na SERP-ih in katere lahko prečekirate tudi sami, heh – :oops: , če mi pač ne verjamete “na lepe oči”. V tem današnjem nadaljevanju pa bom ponudil malo (več) vpogleda v statistike raznih parametrov in tako naprej, povezanih z obiskanostjo vaše/izbrane strani, ki jih ponuja že omenjeni StatCounter: http://www.statcounter.com, res koristen, zanesljiv in s “ponudbo” bogat števec obiskov. Poleg vsega tega pa je zastonj, kljub temu pa svoje uporabnike (in predvsem njihovih obiskovalcev) ne posiljuje z reklamami/oglaševanjem.

Za začetek bom postal listo vse statistike, pri čemer naj poudarim, da me vedno najbolj zanimajo sledeči, v točno tem vrstnem redu: “Came From“, “Recent Came From“, “Recent Visitor Activity“, “Visitor Paths“, “Visit Length“, “Keyword Analysis“, “Recent Keyword Activity“, “Search Engine Wars“, “Recent Pageload Activity” (ups, saj sedaj so pa to že skoraj vsi – :( ) dokaj zanimiva pa sta tudi “Popular Pages” in “Exit Pages“.

“Summary”
“Popular Pages”
“Entry Pages”
“Exit Pages”
“Came From”
“Keyword Analysis”
“Recent Keyword Activity”
“Recent Came From”
“Search Engine Wars”
“Visitor Paths”
“Visit Length”
“Returning Visits”
“Recent Pageload Activity”
“Recent Visitor Activity”
“Recent Visitor Map”
“Country/State/City/ISP”
“Browser”
“System Stats”
“Lookup IP Address”
“Download Logs”

Tule v tej tabeli spodaj pa imate štiri “thumbnails” screenshote od “Keyword Analysis” in “Recent Keyword Activity” statistike (klikni za originalno sliko/velikost slike; mogoče pa morate tam še enkrat klikniti na sliko, ali pa jo gledati oz. imeti brskalnik trenutno naštiman v “fullscreen-u”, drugače bo tudi prikazana pomanjšana varijanta z težko berljivim tekstom) od moje “PC domače strani”: http://tadej-ivan.50webs.com/index.html z dne 4. februarja in isto “Keyword Analysis” in “Recent Keyword Activity” od moje “klarinet strani”: http://clarinet.50webs.org/index.htm z dne 5. februarja.

Keyword Analysis/Recent Keyword Activity, tadej-ivan.50webs.com, 4.2.2007:

Keyword Analysis/Recent Keyword Activity, clarinet.50webs.org, 5.2.2007:

In pa še kot alternativa samo linki do podobnih štirih “thumbnails” screenshotov (te sem uploadal, še preden sem se spomnil na ImageShack: http://imageshack.us file-hosting, ki ga ponavadi uporabljam) v istem vrstem redu kot zgoraj: statcounter-keyword-analysis-4-februar.thumbnail.png, statcounter-recent-keyword-activity-4-februar.thumbnail.png, statcounter-keyword-analysis-5-februar.thumbnail.png, statcounter-recent-keyword-activity-5-februar.thumbnail.png; te sem uploadal kar semle na mojo Sopca pod-domeno, tisti zgoraj pa so na “ImageShack” serverju. /DODATEK: Ehmm, šele zdaj pa vidim, da bile so gor dani dejansko samo “thumbnailsi” in ne originalne slikice (jih pa vseeno puščam tule kot linke, ker sem jih pač že uploadal – :? ), ampak v čem je potem sploh fora??!

/OPOMBA: Šele sedaj pa sem tudi opazil, da sem čisto po nepotrebnem hitel s pisanjem te objave; ko sem gledal glavno stran tega mojega bloga, sem mislil, da je bila zadnja objava objavljena 2. februarja in ne 4. februarja (kot je bila v resnici tista o moji psički Ariel) in da bi bilo zato dobro po treh dneh spet nekaj napisati.

P.S. – Bi pa tukaj čisto za konec nujno podaril, da bi znala biti za vas zgoraj omenjena “Came From” in “Recent Came From” parametra še veliko bolj zanimiva kot ta dva (vsaj zame sta), od katerih sem pripel slikice, zato bom morda napisal še tretje nadaljevanje te serije objav o pozicijah mojih domačih strani. Uhhh, zgleda nimam prav več nobenega oblčutka za čas.

Tadej

2 Responses to “Dodatek: glede pozicije moje domače strani”

  1. [...] Pri prejšnji tako objavi z dokaj detajlno statistiko obiska mojih strani (takrat moje “clarinet.50webs.org” strani namesto “tadej.sopca.com” bloga) naslovljeni “Dodatek: glede pozicije moje domače strani“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani pa sem sicer namesto GA statistike prikazal statistiko, kakor jo prikazuje izjemno koristen, zanesljiv števec obiskov StatCounter: http://www.statcounter.com (je tudi zastonj, kljub temu pa svojih uporabnikov ne posiljuje z reklamami/oglaševanjem), konkretno je podobno šlo za štiri “thumbnails” screenshote od “Keyword Analysis” in “Recent Keyword Activity” statistike. Ta objava pa je bila tudi sam dodatek k objavi iz 30. januarja 2007 z naslovom “Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani, medtem ko pa je bilo nadaljevanje te objave tista naslovljena “Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com“: http://tadej.sopca.com/…/…sopcacomtobonetcom. [...]

  2. [...] komentarji Tadej: spletne objave » Moj blog na strani millionRSS, GA statistika je povedal/a v: Moj blog na strani Razgledi, GA statistikaTadej: spletne objave » Moj blog nastrani Razgledi, GA statistika je povedal/a v: Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.comTadej: spletne objave » Moj blog na strani Razgledi, GA statistika je povedal/a v: Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??Tadej: spletne objave » Moj blog na strani Razgledi, GA statistika je povedal/a v: Dodatek: glede pozicije moje domače straniTadej: spletne objave » Tale blog danes praznuje pol leta obstoja je povedal/a v: Blogi: moji drugiTadej: spletne objave » Tale blog danes praznuje pol leta obstoja je povedal/a v: Moja prva objava na novem Sopca-blogutadej je povedal/a v: O tem vikendu in o Astrid iz Nove Goricetadej je povedal/a v: O tem vikendu in o Astrid iz Nove GoriceKobrowsky je povedal/a v: O tem vikendu in o Astrid iz Nove Goricetadej je povedal/a v: Ali sovražite politike/politiko, ali ne ?? [...]

Leave a Reply