Še glede neke druge metode zdravljenja raka

Tole je nadaljevanje Alternativna metoda za zdravljenje raka, neke moje stare objave, ki je postala od najbolj popularnih objav (predvsem po posameznih obiskih & ogledih, pa tudi po številu komentarjev), tiče pa se dokaj specifične tematike. Glede popularnosti še to: večino obiska dobim v preko iskalnika Google (konstantno tam nekje 5-10 obiskov na dan; to lepo vidim v “StatCounter” statistiki), logično, največ za iskanja za štiri keywords iz naslova, torej za: “alternativna“, “metoda“, “zdravljenje“, “rak” in razne njihove kombinacije.

Za to zadevo sem izvedel na spletni strani Kiberpipa (elekt. pošte je: info@kiberpipa.org, v primeru, če vas kaj več zanima o tem), točneje, zanjo sem izvedel prek Kiberpipinega e-mail newsletterja (e-mail naslov: Kiberpipa@mail.ljudmila.org); kot čisto mimogrede, za tiste, ki Kiberpipe ne poznate: prostori Kiberpipe se nahajajo na Kersnikovi 6 v Ljubljani, odprto pa imajo od ponedeljka do petka med 10:00 in 22:00 uro. In pa moram tudi to povedati, da mi je res prav žal, da me ni večkrat tam; tam namreč lahko poslušaš predavanja skoraj vsak večer, surfaš zastonj po Internetu (in za ne-geek folk: lahko se vsaj osnovno privajaš na GNU//Linux OS) in se konec koncev zraven vsega zgoraj omenjenega še greješ, vsaj v mrzlih zimskih mesecih. ;)

Pa da se vrnem k temi te današnje objave o alternativnih metodoh zdravljenja raka. Tule spodaj bom najprej postal tekst, ki si ga lahko preberete v dokumentu “Biokibernetika: Elektrokemoterapija tumorjev“, ki je napovednik za predavanje, ki se je zgodilo v Kiberpipi 5.2.2007, predaval pa je prof. dr. Gregor Serša (če se ne motim, link v newsletterju kaže nanj). Jah, tega sem (in ste) žal že zamudili, kaj ‘čmo, sem pač počasen pri preletavanju e-mailov in izluščevanju bolj pomembnih stvari. :)

Elektrokemoterapija je način zdravljenja raka, ki združuje uporabo standardnih kemoterapevtikov in aplikacijo električnih pulzov na območje tumorja. Izkazala se je pri zdravljenju kožnih in podkožnih tumorjev pri bolnikih z napredovalo boleznijo različnih vrst rakov.

Predaval bo prof. dr. Gregor Serša, univ. dipl. biol., že 25. let raziskovalec na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Njegovo področje raziskav je eksperimentalna onkologija. V zadnjem času daje poudarek na dostavljanju zdravil in DNA z elektroporacijo in radiobiološke raziskave.

Kako deluje elektrokemoterapija?

Z aplikacijo električnih pulzov na tumor povzročimo destabilizacijo celične membrane, s čimer omogočimo, da citostatiki, pri katerih je prehajanje skozi membrano slabo, lažje vstopajo v celico. Tako se večkrat poveča njihova protitumorska učinkovitost, posebno na mestu aplikacije električnih pulzov. Elektrokemoterapija .

Cikel predavanj o različnih tematikah s področja biokibernetike v Kiberpipi poteka v sodelovanju s Fakulteto za Elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Predavanja se odvijajo vsak drugi ponedeljek ob 19. uri, zadnje predavanje pa bo 19.2., ko bo dr. Peter Gajšek predaval o Elektromagnetnih sevanjih in njehovem vplivu na okolje in zdravje.

Poslal(a): katja v Ponedeljek, 05.Februar, 2007 – 10:56

Kot lahko vidite, gre za metodo s pomočjo biokibernetike oziroma (predvidevam, da pod-veja te “znanosti”) elektrokemoterapije, katera se je, kot pravi članek, še posebej izkazala kot koristno pri zdravljenju kožnih in podkožnih tumorjev pri bolnikih z napredovalo boleznijo.

Skica elektrokemoterapije:

In pa še en tak s to temo povezan tekst, za katerega priznam, da ne vem kje točno sem ga dobil; no vidite pa vseeno lahko, da napoveduje zadnje predavanje v tem ciklusu, ki bo 19.2.2007 (predaval pa bo g. doc. dr. Peter Gajšek), tako da, če vas vse to res zanima, še niste prepozni. :oops: .

Biokibernetika: doc. dr. Peter Gajšek – Elektromagnetna sevanja – okolje in zdravje
19:00 ponedeljek, 19 februar 2007 Trajanje: 1:00

Doc. dr. Peter Gajšek je vodja Inštituta za neionzirna sevanja.

Elektromagnetna sevanja (EMS), ki jih določata frekvenca in pripadajoča energija, so navzoča povsod v našem okolju ter človeka spremljajo že ves čas njegovega razvoja. Čim višja je frekvenca sevanja, tem višja je njegova energija, in nasprotno.

Izpostavljenost EMS ni nekaj novega, saj se vse od izuma žarnice in radia jakost umetno ustvarjenih virov v okolju nenehno povečuje. Človek je tako na delovnem mestu kot tudi doma izpostavljen kompleksni mešanici šibkih električnih in magnetnih polj. Za ugotavljanje morebitnih škodljivih vplivov EMS ter s tem tveganja za zdravje so potrebne različne študije z različnih področij raziskovanja. Pri ugotavljanju tveganja za zdravje se uporablja več vrst raziskav; za dokončno priznanje nekega biološkega učinka je potrebno, da ta učinek potrdimo na vseh ravneh raziskav.

Škodljivi učinki za zdravje vodijo do poslabšanja zdravstvenega stanja ali celo do obolenja, medtem ko biološki učinki še ne vodijo do zaznavnih vplivov na zdravje. Nedvomno EMS nad določenim pragom povzročajo določene biološke učinke. Opravljene raziskave na zdravih prostovoljcih ne kažejo, da bi izpostavljenost EMS šibkim jakostim v okolju ali doma povzročala zaznavnih škodljivih vplivov na zdravje. Izpostavljenost višjim jakostim, ki je lahko nevarna, pa je že omejena z mednarodnimi priporočili ter domačo zakonodajo.

Ciklus predavanj o različnih tematikah s področja biokibernetike poteka v Kiberpipi v sodelovanju s Fakulteto za Elektrotehniko (www.fe.uni-lj.si) Univerze v Ljubljani. Predavanja se odvijajo vsak drugi ponedeljek ob 19. uri.

Tadej

Tags: , , ,

4 Responses to “Še glede neke druge metode zdravljenja raka”

  1. [...] Še glede neke druge metode zdravljenja raka [...]

  2. tadej says:

    Glede Kiberpipe, surfanja po Internetu in počasnosti njihovih računalnikov (torej ne hitrosti Internet povezave, ampak hitrosti samih PC-jev) glej naknadno dodano opombo v objavo zgoraj pod “/OPOMBA:” odstavkom.

    Tadej

  3. [...] kar starih objav o alternativnih metodah zdravljenja raka in sicer prve objave iz leta 2006 in pa druge objave iz leta 2007. Namreč, kot sem napisal tudi v tem twitu danes, je prejšnji teden za rakom umrl [...]

  4. [...] Dne 10.02.2007 sem objavil nekakšno nadaljevanje nadaljevanje te objave in vam tudi za to priporočam, da si jo preberete (ali vsaj preletite), če [...]

Leave a Reply