Par transformacij mojih in Arikinih fotk

Nekaj teh “transformacij” (kot jim sam pravim) Arikinih fotografij sem že objavil 10.02.2007 v objavi z naslovom “Predstavljam vam Ariel, mojo ljubo psičko“: http://tadej.sopca.com/…/…mojo-ljubo-psicko, ker pa danes nimam nič pametnejšega za napisat, jih bom še nekaj objavil v tej objavi. Kot sem že omenil v objavi omenjeni/liknani zgoraj, sem te “transformacije” (danes objavljam tudi transformacije mojih fotk) naredil enkrat kmalu po tem, ko so bile te fotke narejene, če se ne motim s programom GIMP in njegovimi številnimi filtri/efekti itd. In so seveda kar tako na hitro, pač, malo sem se zajebaval s temi raznimi filtri/efekti in sem potem “sejval” nekaj takih, ki so se mi zdele dokaj kul, skratka brez razmišljanja, načrtovanja, popravljanja in kar je še takega!!

Fotografije oziroma njigove transformacije sem uredil kar se da logično v skupine (kot vedno: klikni na “thumbnail” za originalno velikost slike); torej skupaj sta v isti tabeli po dve posamezni transformaciji ene in iste fotke (OK, razen prve in druge), edinole zadnja je čisto posebej in ne “paše” nikamor. Aja, pa morda še ena, dve opombici: glavna fora pri sliki številka 2 je to, da je Arika nekako izginila iz slike; ne vem sicer čisto kako sem to dosegel (s katerim filtrom/efektom), kot tudi če je bilo to sploh namerno ali pač samo posrečen poiskus/eksperiment. Glede slikic 3 in 4 pa: te sem že čisto na začetku poimenoval “Ogaba” in jih imam tako na disku poimenovane (torej fajle) še danes, najbrž lahko uganete zakaj – ;) .

Arika in jaz trans. 1, 2:

Jaz a.k.a Tadej trans. 1, 2:

Jaz a.k.a Tadej trans. 3, 4:

Jaz a.k.a Tadej trans. 5:

/ZAZNAMEK: Tokrat pa sem to objavil pod kategorijo “Dogajanja” zato, ker bi rad omenil, da sem bil danes po dolgem času spet v prostorih Kiberpipe na Kersnikovi 6 (glej tudi prejšnjo objavo) in tam malo posurfal po Internetu. In tako sem se že takoj na začetku spomnil enega razloga, zakaj me ni tako pogosto v Kiberpipi (no, vsaj kar se tiče surfanja oz. uporabe njigovih PC-jev nasploh), kot bi si mogoče želel. Gre pa za to, da so Pipini računalniki preprosto prepočasni (ja, ne Internet konekšn ampak sami PC-ji, torej predvidevam da njihovi CPU-ji) za kakršnokoli normalno surfanje po Netu. Recimo, Firefox brskalnik potrebuje celih 5 sekund, da odpre en sam “tab” (če jih pa simultano “loadaš” še več v “ozadju”, pa še toliko dlje), poleg vsega pa totalno počasi izrisuje elemente na ekran; to je zelo podobno efektu, kot če imaš v Windows-ih skoraj poln RAM in more t.i. Windowsov “memory manager” pejdžat-out trenutno neuporabljene “page-se” v spominu. Ehmm, ampak Kiberpipine računalnike “poganja” GNU/Linux operacijski sistem (ali pa obratno, torej računalniki “poganjajo”), errr – :? , čem je torej potem v bistvu fora, saj vendar vsi vemo za razlike (zahtevnost strojne opreme itd,) med obema sistemoma in bi v tem smislu morali operirati brez dvoma hitreje!?!

P.S. – Pa morda še tole: zadnje dni kot po čudežu nekam zelo dobro spim; s mislim, predvsem na to, da lahko brez težav zaspim, torej se ne mučim kot ponavadi od 30 minut do 1 ure, da pridejo ta prave “mehke” oz. “uspavajoče” misli. Res sem vesel tega napredka in posledično zaradi tega hodim tudi bolj zgodaj spat, v bistvu vsak dan grem tam pol ure, eno uro prej v posteljo.

Pozdrave, Tadej

Leave a Reply