Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com

Ko sem par dni nazaj malo urejal zadeve na Technorati: http://technorati.com blog direktoriju (konkretno sem “klejmal” vse moje bloge razen dveh; glej tudi spodaj), sem spotoma odklikal do statistike obiskov “Tobonet” in Sopca blogov na strani Alexa: http://www.alexa.com; tam lahko primerjate obiskanost vseh blogov na Sopci (glej spodaj prekopirano listo blogov, kot je bila prikazana 19. februarja 2007), moj naprimer ima obiskanost 3%, tako kot večina drugih. Kot drugo pa še par stvari o ponovnem updejtu moje glavne “PC domače strani” locirane na strani 50webs.com, recimo o spremembah pri “layout-u”, potem o tem, kako sem končno naredil vse dokumente semantično bolj pravilne in tako dalje.

Najprej imate tukajle link do mojega profila “Technorati Profile for tadej: Claimed Blogs“: http://technorati.com/profile/tadej na strani “Technorati”, kjer sem kot rečeno par dni nazaj “poklejmal” razne moje bloge (kot že omenjeno zgoraj), nadalje pa še dva linka do dokumentov “Technorati Blog Info: Tadej: spletne objave“: http://technorati.com/blogs/…tadej.sopca.com in “Related Info for – tadej.sopca.com/“: http://www.alexa.com/…/…/…tadej.sopca.com, obeh povezanih z mojim Sopca blogom.

Sopca in Tobonet statistika 19.2.2007:

Where people go on Tobonet.com: What’s This?

* ruph.sopca.com – 34%
* badog.sopca.com – 9%
* ads.tobonet.com – 8%
* radioantena.tobonet.com – 5%
* tobonet.com – 5%
* trik.sopca.com – 4%
* sopca.com – 4%
* tadej.sopca.com – 3%
* domn.sopca.com – 3%
* kai.sopca.com – 2%

Kot drugo pa o ponovnem updejtu moje “PC domače strani” na free-hostu 50webs naslovljene “Tadej’s computing homepage“: http://tadej-ivan.50webs.com/index.html 21.2.2007 (torej danes), kjer objavljam moja odkritja s področja računalništva in webdizajna. Tokrat sem popravil/izboljšal/updejtal res toliko enih reči, da je vseh, tudi dosti pomembnih sprememb v kodi strani spet preveč, da bi jih tukaj našteval.

Naj omenim samo par najbolj pomembnih stvari: naredil sem nasploh bolj konsistenten “layout”; recimo “search” oz. iskalnik po strani in WWW-ju je sedaj bolj ali manj na istem mestu skozi celotno stran (torej na vseh page-sih, no razen na “index.html“, kamor pa ga bom tudi dal pri naslednjem updejtu), potem sem še malo bolj ločil vsebino od prezentacije, potem dalje, vse dokumente sem naredil semantično bolj pravilne v veliko “aspektih”, npr. uredil sem t.i. “headingse” oz. <h1>, <h2>, <h2> itd. elemente, da si sedaj sledijo pravilno eden za drugim (od 1 naprej proti večjim številom proti dnu “page-a”), in pa tudi “objel” sem daljše dele teksta s <p> oz. “paragraf” elementi namesto <br />-jev (kar bajdvej pomeni “line break”), katere sem uporabljal do sedaj in tako naprej. Podobno kot nazadnje mi je “updejt” spet vzel kar nekaj časa (kar sem opisal v eni prejšnjih objav z naslovom “Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani) par ur tekom dveh popoldnevov čez ta teden. Jah, spet se mi je nekam hitro v raznih “to-do” fajlih nabralo za skoraj 200 kB novega gradiva za objaviti.

/OPOMBA: No, ker sem pa v objavi omenjeni v paragrafu zgoraj postal link do dokumenta z t.i. “backlinki” od moje glavne “PC domače strani”, danes tukajle postam link “Links to tadej.sopca.com“: http://www.wholinks2me.com/…/tadej.sopca.com do istega takega dokumenta z “backlinki” od mojega Sopca bloga.

P.S. – Aja, pa enkrat kmalu v naslednjih nekaj dneh pa sledi še objava (oziroma še bolje tarnanje/pritoževanje – ;) ) o “online videih”, ki se začnejo downloadati/predvajati avtomatično; jasno je to še posebno neprijeteno za ljudi, ki se še vedno konektamo z “dial-up” konekšnom!!

Tadej

5 Responses to “Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com”

 1. ruph says:

  za več % pri alexi, lahko daš njihovo grafiko na stran.. jaz sem dal malo za test, lahko pogledaš v sidebaru spodaj..

 2. tadej says:

  Kul tenx, bom tud jest to probal …

  Tadej

 3. [...] Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com [...]

 4. [...] /ZAZNAMEK 1: Ta potencijalni problem, torej možna izguba vsega zdownloadanega (mp3-jev, kratkih clip-ov, programov in ostalega, ki bi bile če bi se mi sesul disk za vedno izgubljene) sem mimogrede že omenil v objavi naslovljeni “Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com“: http://tadej.sopca.com/…/…sopcacomtobonetcom, katera je bila predzadnja prejšnji mesec. [...]

 5. [...] Pri prejšnji tako objavi z dokaj detajlno statistiko obiska mojih strani (takrat moje “clarinet.50webs.org” strani namesto “tadej.sopca.com” bloga) naslovljeni “Dodatek: glede pozicije moje domače strani“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani pa sem sicer namesto GA statistike prikazal statistiko, kakor jo prikazuje izjemno koristen, zanesljiv števec obiskov StatCounter: http://www.statcounter.com (je tudi zastonj, kljub temu pa svojih uporabnikov ne posiljuje z reklamami/oglaševanjem), konkretno je podobno šlo za štiri “thumbnails” screenshote od “Keyword Analysis” in “Recent Keyword Activity” statistike. Ta objava pa je bila tudi sama dodatek k tisti objavi iz 30. januarja 2007 z naslovom “Kakšna je pa pozicija moje domače strani ??“: http://tadej.sopca.com/…/…moje-domace-strani, medtem ko pa je bilo nadaljevanje te objave (s tem mislim tiste čisto zgoraj, linkane kot prve) tista naslovljena “Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com“: http://tadej.sopca.com/…/…sopcacomtobonetcom. [...]

Leave a Reply