Blog direktoriji in iskalniki po blogih

Kot sem že napovedal pod “P.S.” odstavkom v moji zadnji objavi, danes objavljam listo t.i. “blog direktorijev” (tako angleške, kot SLO) in pa tudi nekaj iskalnikov, specializiranih za isanje izključno po blogih; poznati nekaj od teh najbolj popularnih direktorijev je lahko koristno za vsakogar, ki se kolikor toliko zavzeto “posveča” bloganju. Namreč za kogarkoli, ki se začne bolj “resno” ukvarjati z bloganjem (torej da objavlja vsaj dokaj redno, skrbi za zgled bloga in točnost objav itd.) je za boljšo “prisotnost” na Internetu smiselno, da doda svoj blog v kakšnega od teh direktorijev. Seveda, to samo v primeru, če si sploh želi več obiska in ne želi naprimer, da njegov blog obiskuje samo izbrana skupinica prijateljev, sorodnikov itd.

Tako da kar se tiče tistih blog direktorijev v angleškem jeziku, sem jaz svojega (torej predvsem moj Sopca blog, v nekaterih primerih pa tudi druge moje bloge) dodal na strani oz. direktorija Blogarama: http://www.blogarama.com in Technorati: http://technorati.com (konketno ga “claim-aš” tule: http://technorati.com/…/#start_claim, tole je pa še link do domačega “page-a”: http://technorati.com/blogs/…tadej.sopca.com od mojega Sopca bloga) in pa seveda tudi na tri glavne slovenske blog direktorije SiBlogs: http://siblogs.com (domači “page” od tega mojega Sopca bloga: http://siblogs.com/…blogID=1361 in pa linka do enakih “page-ov” od mojih ostalih blogov; prvi v vrsti: http://siblogs.com/…blogID=654 in zadnji: http://siblogs.com/…blogID=659), SloBlogi: http://www.sloblogi.net (enako kot zgoraj domači “page” od mojega Sopca bloga: http://www.sloblogi.net…blog_id=657) in BlogOs: http://blogos.si. /INSERT: No in pa naknadno po nekje desetih dneh od ustvarjenja te objave dodajam še direktorij Blogorama: http://www.blogorama.si, ki sem jo danes po slučaju odkril; moj blog pa je že v “evidenci” pri njih (skratka, ne da bi ga moral sam “ročno” dodati), torej ali ga je ročno dodal nekdo drug, ali pa je kakšen Blogoramin spider/bot sam “iz-crawlal” moj blog iz globin Interneta.

/DODATEK 1: Tole sicer ni neposredno povezano z glavno temo te objave, pa vseeno: razne svoje domače strani pa imam recimo tudi na direktorijih Slowwwenia: http://www.slowwwenia.com (se mi ne da iskati linkov: /INSERT: No, glej semle za iskanje za “tayiper“) in na raznih ostalih, recimo od mojega free-hosta Freehost386: http://www.freehost386.com (link: http://www.freehost386.com/dir/I-1.html), Izmenjava: http://www.izmenjava.com (na već pod-sekcijah, isto kot zgoraj se mi ne da iskati direktnih linkov) in še na raznih drugih, ki se mi jih sedaj ne da vleči iz spomina.

Dalje dodajam nekaj linkov do še nekaj drugih takih ENG blog direktorijev, od katerih sem linke do sedaj “nabral” med surfanjem po WWW-ju in kamor bom mogoče tudi v prihodnosti dodal svoje angleške bloge, začnimo tako z Globeofblogs: http://www.globeofblogs.com (registracijski link: http://www.globeofblogs.com/register.php), LSBlogs: http://www.lsblogs.com, Yourwebloghere: http://www.yourwebloghere.com (direkten link za dodati svoj blog: http://www.yourwebloghere.com/add_url.php), res pa je, da nisem prepričan, če vsi ti sploh “podpirajo” ročno dodajanje blogov.

/DODATEK 2: In pa še pet blog direktorijev oz. iskalnikov po blogih, od katerih sem linke odkril v enem svojem starem “Backup-Links.txt” fajlu; prvi je torej direktorij Bloghop: http://www.bloghop.com, potem drugi BlogBits: http://www.blogbits.com, tretji je direktorij Dir-Blogflux: http://dir.blogflux.com, dalje četrti je Blogtopsites: http://www.blogtopsites.com/internet, ki je nekakšen “hibrid” med direktorijen in iskalnikom (tule pa dodajam tudi podobno spletno mesto/stran BestWebsites: http://www.the-bestwebsites.com, je pa še kar nekaj drugih takih “best” strani), nato peti Blogcatalog: http://www.blogcatalog.com in pa še šesti in zadnji iskalnik Search4blogs: http://www.search4blogs.com.

/DODATEK 3: No in pa za ostale blog direktorije še linka do nekaj rezultatov iskanj na iskalniku Google; najprej je tule link do SERP-a za iskanje za kombinacijo “blog directory” na angleški varijanti Google-a: http://www.google.com/…blog+directory…Google+Search in pa podobno iskanje za “blog direktorij“: http://www.google.si/…blog+direktorij…Iskanje+Google…SI na slovenski varijanti, za katerega pa sem naknadno ugotovil (link sem pa vseeno pustil), da ne “vrne” prav koristnih rezultatov.

Za konec pa še nekaj takih podobnih strani/direktorijev (v glavnem tudi ENG), za katere pa podobno kot zgoraj nisem siguren ali ponujajo samo iskanje po blogih, ali pa so tudi sami blog direktoriji, preverjati pa se mi ni dalo, zato se tokrat tudi nisem trudil z avtentičnimi vrednostmi “title” atributov (niti tiste nisem dal, katere vem na pamet, tako da je vsaj konsistentno); bi moral namreč obiskati prav vse te strani. Začenjam torej z Bloglines: http://www.bloglines.com, Blogtopsites: http://www.blogtopsites.com, Findingblog: http://findingblog.com, Blogdigger: http://www.blogdigger.com, Blogpatrol: http://www.blogpatrol.com in pa še tale GoogleBlogSearch: http://blogsearch.google.com, ki je definitvno samo za iskanje po blogih, katerega pa najbrž že poznate.

P.S. – Aja, za več linkov povezanih z mojim Sopca blogom na “Technorati” strani glej objavo, katero sem naslovil “Alexa statistika za Sopca.com/Tobonet.com“: http://tadej.sopca.com/…/…sopcacomtobonetcom. In pa še kot čisto mimogrede, to je po kar nekaj cajta spet ena objava, ki je bila originalno e-mail sporočilo (konkretno e-mail Matevžu/Leskotu iz SLO bloga “Publikacije Blog”: http://www.publikacije.net/blog), kasneje pa sem jo “skonvertal” v objavo za na moj Sopca blog.

Tadej

6 Responses to “Blog direktoriji in iskalniki po blogih”

 1. ml says:

  Super tale post, zelo uporabno! Hvala!

  Matevz

 2. Super tale post, zelo uporabno!

  Matevz

 3. tadej says:

  Hvala, hvala Matevž; jah, sej celo tebe omenjam v njej – ;) , potem pa že mora biti kul …

  Tadej

 4. aj ra says:

  Lp.

  3 dni nazaj sem poskusno objavila blog (google).
  Ko vpišem besedilo, katero je na strani,
  google ne najde ničesar.

  Mi lahko nekdo pOmaga?

  HvAla
  OmTaTh

 5. tadej says:

  Ti oprosti, ampak res težko ti bi karkoli uporabnega svetoval (bi bilo skratka “na pamet” in čisto ugibanje), ne da bi vedel več podrobnosti o tem tvojem problemu…

  Tadej

 6. Lorbluelo says:

  Dobra objava, hvala

Leave a Reply