Moja domača stran skonvertana v PDF fajl

V tejle današnji objavi pa samo eno kratko, recimo temu obvestilo: torej obveščam vas, da je bil eden od uporabnikov/članov na mojem priljubljenem Ars OpenForum-u na strani “Ars Technica” tako prijazen (in pa tudi čisto sam od sebe se je ponudil), da je skonvertal mojo z računalništvom povezano domačo stran iz več posameznih med seboj “polinkanih” HTML fajlov (oz. natančneje je koda XHTML) v en sam dokaj velik PDF fajl.

Gre seveda za mojo že večkrat omenjeno/linkano “Tadej’s computing homepage“: http://tadej-ivan.50webs.com/index.htmlPC domačo stran” (kot ji sam pravim tule na Sopca blogu) na 50webs free-hostu, kjer objavljam moja odkritja s področja računalništva in webdizajna, to pa se je “zgodilo” na “Ars Technica” forumu v “topic-u”, ki sem ga jaz odprl z naslovom “Program to convert HTML documents to a PDF file“: http://episteme.arstechnica.com/…/347001863831; konkretno glej tale post: http://episteme.arstechnica.com/…/…#727003573831, kjer mi je član z upor. imenom Ardax ponudil to uslugo.

Tule je torej link do fajla “tadej-ivan.50webs.com.pdf“: http://www.traumazone.com/tadej-ivan.50webs.com.pdf, velikega približno 4.7 MB, kateri, kot rečeno, vsebuje prav celo mojo stran oz. vse dokumente/page-se na njej, tako, kot je bila vidn 21.2.2007. Aja in pa še link do “tadej-ivan.50webs.com-errors.txt” fajla: http://www.traumazone.com/tadej-ivan.50webs.com-errors.txt, ki vsebuje nekaj “errorjev” (torej URL-jev, ki ne vodijo nikamor itd.); če si ga mislite/nameravate “sneti”, si ga prosim čimprej zdownloadajte, dokler se pač še nahaja na Ardax-ovem serverju.

/DODATEK: Za ogled tega fajla s končnico .pdf seveda potrebujete poseben program; večina ljudi sicer uporablja mónstruozno velik program Adobe Acrobat Reader, jaz osebno pa uporabljam isto zastonj, vendar pa ne-inštalacijski (in “single-executable”), predvsem pa veliko manjši program z imenom Foxit Reader: http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php iz strani “Foxit Software”; njegova velikost je namreč samo nekje prbl. 3.8 MB.

P.S. – Če, oziroma ko ga bo pa Ardax umaknil iz svojega serverja, ga pa nameravam zuploadati v enega od mojih “folderjev” na eSnips strani: http://esnips.com (glej tudi semle: http://esnips.com/web/satyr za moj “profile page”, link pa je tudi v desnem “sidebar-u”), kjer bo ta fajl dostopen za zmeraj, skratka tudi daleč v prihodnosti!!

Lep pozdrav vsem, Tadej

Leave a Reply