Juhej, končno sem ustvaril ToboAds račun

Spet nekaj recimo temu “izrednega” in tudi tokrat čisto na kratko. Gre pa za to, da bom zato, ker je ta reč trenutno aktualna (in spet, še preden bom objavil tisto najavljeno in skoraj v celoti napisano objavo o konfiguriranju in pa tudi pohitritvi delovanja Windows-ov), danes na kratko pisal o tem, da sem si končno uspel ustvariti/odpreti svoj ToboAds: http://www.toboads.si uporabniški račun, tako da od danes naprej tudi tale moj blog (kot tudi nova slovenska varianta mojega glavnega spletnega mesta, glej tudi spodaj) prikazuje t.i. kontekstualne oglase.

No, stvar je pa v tem, da se prej nisem registrial na “ToboAds” izključno zato, ker je bil sistem še v t.i. “beta” stanju/fazi in tako ni bilo mogoče implementirati uporabnikovega (torej svojega lastnega) “publisher ID-ja” v oglase, ampak si lahko prikazoval samo “generične” oglase, s katerimi jasno tudi nisi nič zaslužil. Potem pa nedolgo nazaj nekje na spletu preberem (lahko da v Sopca blogih, lahko pa da kje drugje), da je sistem končno ven iz “beta” stanja in ravno takrat, ko sem začel razmišljati, da bi si končno odprl svoj upor. račun in začel prikazovati oglase na slovenski varianti (glej tudi spodaj) mojega glavnega domačega spletnega mesta, zagledam tisto Domnovo objavo in tako ugotovim, da jih lahko sedaj uporabljam tudi na svojem Sopca blogu.

K temu pa me je, kot že omenjeno zgoraj, “napeljala” zadnja objava “Predelan ToboAds widget“: http://domn.sopca.com/…/…toboads-widget na domn-ovem blogu tule na Sopci (spet, glej spodaj), kjer piše o tem, da lahko Sočani sedaj na svojih blogih prikazujejo do tri bloke oglasov.

Sopčani, ki uporabljate widget za prikazovanje ToboAds oglasov, pozor :)

Od danes naprej lahko na svojem blogu kažete do 3 bloke oglasov. Svoje zaslužke lahko (kot prej) spremljate na naslovu https://cp.toboads.si/

Medtem ko sem se temi t.i. kontekstualnimi oglasi (in principom delovanja le-teh) jasno srečal že veliko prej, konkretno uporabljam oglase Google-ovega sistema imenovanega AdSense: https://www.google.com/adsense/home na mojem striktno z računalništvom povezanem “Tadej’s computing homepage” in na mojem z računalništvom nepovezanem “Clarinet informational website” spletnem mestu že skoraj eno celo leto.

P.S. – In še tole: sedaj ima originalna angleška “Tadej Persic’s website” varianta mojega glavnega domačega splošnega/navigacijskega spletnega mesta implementirane GA, sekundarna slovenska “Tadej Peršič stran” varianta pa TA kontekstualne oglase, torej oglase, kateri so izbrani glede na temo konkretne strani (beri: glede na glavne besede in besedne zveze, ki se najpogosteje pojavljajo v njej) in ne kar, ehm, recim temu “na pamet” oz. “generično”.

Tadej

One Response to “Juhej, končno sem ustvaril ToboAds račun”

  1. [...] najprej kot dokaj pomembno omenjam to, da sem letos (točneje 23.oktobra) končno ustvaril svoj ToboAds uporabniški račun, tako da sedaj tudi tale moj blog, kot tudi nova slovenska varianta mojega glavnega spletnega mesta [...]

Leave a Reply