Lista z nekaj backlinki do mojega bloga itd.

V smislu trenutnega stanja “navzočnosti” tega mojega bloga na Internetu danes objavljam listo nekaterih backlinkov do mojega bloga, ki sem jih tako ali drugače (glej spodaj) odkril v zadnjem času. Aja saj res, naj pa k temu uvodu (kot sicer ne ravno čisto direktno povezano z glavno temo te objave) dodam še dva linka do SERP-ov, katere zgenerira Google pri iskanju za besedno kombinacijo “Tadej Sopca”; najprej je tu: Tadej Sopca skratka rezultat na angleški varianti Google-a in pa še rezultat iskanja: Tadej Sopca za isto kombinacijo besed kot zgoraj na slovenskem Google-u. Oh in pa še kot čisto bajdvej: tole je spet ena objava iz mojega Sopca “to-do” fajla, ki je sedaj narasel že na celih 150 kB.

1. Najprej torej glede orodij oz. spletnih strani, ki jih za to uporabljam. Skratka na kratko, omenjena orodja/strani so: Google Analytics, Who links to me (ta preprosto prikaže backlinke na štirih bolj ali manj glavnih iskalnikih: Google, Yahoo, MSN) in pa zastonj števec obiskov StatCounter (pri njem pa me je od nekdaj še najbolj zanimala tale statistika: “Came From“, “Recent Came From“, “Recent Visitor Activity“, “Visitor Paths“, “Visit Length“, “Keyword Analysis“, “Recent Keyword Activity“, “Search Engine Wars“, “Recent Pageload Activity“, dokaj zanimiva pa sta tudi “Popular Pages” in “Exit Pages“), s katerimi skratka lahko poleg backlinkov odkrijem tudi razne ostale “parametre”, npr. t.i. “keywords”, za katere ima pri določenih iskalnikih moja stran najboljšo pozicijo v SERP-ih itd.

No in končno v naslovu objave omenjen lista teh nekaj backlinkov do mojega bloga, pri čemer so nekateri iskanja za določene ključne besede na raznih portalih (pa tudi na neke vrste iskalnikih), razni blog agregatorjih, social bookmarking portalih in tako naprej, čeprav seveda nisem vključil vseh, ampak samo tiste, ki sem jih odkril v zadnjih nekaj dneh.

In pa še nekaj relevantnih opomb glede te liste zgoraj: prvi po vrsti je samo link do neke vrste PR-ja od slovenskega iskalnika po spletu Najdi.si, spletno mesto “www.eusluge.com” (in iskanje po njem) linka do tele, tele in tele objave tule na mojem Sopca blogu.

Potem dalje, link na spletnem mestu “www.trazite.com” (tule je še en drug tak link) linka stran Moji: webprofili (pa tudi my-blogs.html na mojem splošnem domačem spletnem mestu, ampak to je že druga zgodba), link na “www.999-search.com” pa tole objavo tu na mojem blogu. In končno, link na portalu “www.slowwwenia.net“, kjer se je tudi pojavila ena od mojih objav, ki pa na žalost pa več ne kaže točno tja (torej tja, kjer se tista objava pojavila), zato imate tule link do Google-ovega cache-a tiste strani (tole pa “redirekt” link do mojega bloga), aja, moj blog pa je bil tam dodan pod kategorijo “Računalništvo”.

2. Kot drugo pa malo bolj natančno še glede nekega tretjega takega zelo koristnega orodja z imenom egoSurf, kateri išče povezave oz. “backlinke” do tvoje strani (ali več strani) tako, da išče tudi pojavnost določene besede (ali več besed) na teh straneh (RSS za vsa ta iskanja sem včasih prikazoval v desnem sidebar-u na tem blogu), uporablja pa med drugim tudi t.i. “deep search” (glej tudi semle pod “FAQ” sekcijo, ki pa pomeni to, da če recimo delaš iskanje za “tadej sopca” in “tadej.sopca.com” na “www.google.com“, egoSurf prikaže čisto vse rezultate in ne pa samo tistih, ki kažejo na izbrano domeno.

Tule spodaj imate nekaj primerov takih rezultatov iskanj (izbrane so vse možnosti, torej iskanje z Google, Yahoo, MSN, del.icio.us, Technorati in pa seveda tudi opcija “deep search”), pri čemer je prva stvar, ki jo moraš vpisati “your name, or a search phrase.“, druga pa “your web resources (domains).“, aja, moram pa reči, da mi trenutno ne vem zakaj ne najde niti enega backlinka iz “www.yahoo.com“, kar je seveda čudno, ker mi je ponavadi ravno Yahoo prinesel veliko točk.

egoSurf rezultat iskanja za besedno kombinacjo “tadej: spletne objave” in linke do tadej.sopca.com.

We surfed for tadej: spletne objave, looking for links to tadej.sopca.com. This is what we found;

tadej: spletne objave on www.google.com (show all search results)

egoSurf rezultat iskanja za besedno kombinacjo “tadej sopca” in linke do tadej.sopca.com.

We surfed for tadej sopca, looking for links to tadej.sopca.com. This is what we found;

tadej sopca on www.google.com (show all search results)

Saj res, da malo pojasnim še glede vrst backlinkov (ki jih najde “egoSurf”), kajti videli boste, da jih označuje v treh različnih barvah: beli, oker in modri. Torej, bela barva je recimo temu “full hit” (egoSurf je našel besedo/kombinacijo besed na iskanem URL), potem oker barva je “probable match” najden z “deep search-om” (našel je besedo/kombinacijo besed in link oz. URL na neki tretji strani), modra barva pa zadetek (če prav razumem je našel samo link oz. URL na neki tretji strani), ki ti ga pokaže samo če klikniš na “show all search results” (v nasprotju z “show results pointing to your domains“)

P.S. – Aja in pa še to: tale objava je tudi sama nadaljevanje tehle (najmlajša) treh (srednja po starosti) objav (najstarejša), pa tudi telih / dveh (glej pa tudi GA statistika iskanje za morda še kakšno tako objavo) ne čisto direktno povezanih objav; hehe, bajdvej, kot vidite tokrat nisem formatiral linkov do svojih objav kot ponavadi (kot je tudi moj princip, lepo prosim – ;) ), jah, hud napredek!!

Tadej

One Response to “Lista z nekaj backlinki do mojega bloga itd.”

  1. tadej says:

    Aja, za še razne druge podobne uporabne strani (kot sta npr. “Google Analytics” in “StatCounter” zgoraj) pa vam priporočam ogled telih / dveh, pa tudi tehle / dveh objav na mojem “Senserely” blogu.

    Tadej

Leave a Reply