Moje najljubše webkoding strani oz. orodja

Ponovno kot neke vrste nadaljevanje prejšnje objave (v smislu spletnih mest omenjenih v njej), bom danes postal listo linkov do večine mojih najljubših z webkodingom povezanih strani in orodij, katere sem (pa to jasno nikakor niso vse) prekopiral iz “bookmarks.html” fajla od enega od mojih FF profilov. Bi pa vseeno tu posebej omenil Webmaster Tools & SEO Tools: http://www.iwebtool.com spletno mesto (in še direktni link do strani s številnimi orodji) kot nekako najboljši primer takega spletnega mesta, ki je nekako moje najljubše od vseh takih spletnih mest in z največ raznoraznimi orodji, poleg strani Google Analytics, Who links to me in egoSurf seveda, katere sem omenil in opisal že v prejšnji objavi.

Pri večini spletnih mest, kjer je spodaj samo link do glavne strani, morate poiskati “Tools” pod-direktorij (seveda, če obstaja), kjer se v veliki večini nahajajo liste razpoložljivih orodij. Vseeno pa vzemite na znanje, da to nikakor niso vse strani, ki bi si zaslužile biti omenjene tu v tej objavi. Zato vam predlagam, da si tudi na hitro ogledate kakšnega od mojih “bookmarks.html” fajlov (predvsem od “profila 1″), do katerih linke lahko najdete v dokumentu “Razni: bookmarks” tule na mojem Sopca blogu.

Weborodja 1

Webstrani 1

Weborodja 2

Webstrani 2

Validatorji

Checkerji

Generatorji

Aja in pa kot trenutno “aktualna” zadeva (skratka, to stran sem odkril pred kratkim) pa dodajam še link do strani z naslovom “Top Ten Web Site Optimization Blogs” na “About.com” spletnem portalu z listo desetih najboljših oz. najbolj polularnih WSO blogov.

Kot sem pa že omenil tudi v komentarju v prejšnji objavi, pa za razne druge podobne uporabne strani glej tudi tole in tole, pa tudi tole in tole objavo na mojem “Senserely” blogu, čeprav je res, da je najbrž večina od njih linkana tudi zgoraj v tej objavi.

Tadej

One Response to “Moje najljubše webkoding strani oz. orodja”

  1. tadej says:

    In spet še ena opomba: poleg tistih šestih objav, konkretno o pohitritvi Windows-ov, o mojem RAM disku, o premikanju “Documents and Settings” direktorija, potem o preventivnem ukrepu za preprečitev korupcije trdega diska in o mojih sekiranjih za popolnoma nepomembne reči (kot sem napisal v tejle objavi), imam sedaj takorekoč v celoti napisani še dve dokaj obsežni dodatni objavi, pri čemer se ena tiče mojega odnosa do dela/službe na splošno, druga pa raznih mojih znanj, s katerimi bi lahko služil.

    Jasno, vse to poleg nebroja objav v mojem glavnem Sopca “to-do” fajlu, kateri je (kot sem omenil že v prejšnji objavi) narasel že na celih 150 kB, errr, da ne govorim o mojem sekundarnem Sopca “to-do” fajlu, ki sicer vsebuje bolj samo ideje za nove objave (oz. tudi že dele/drobce besedil), ki pa je velik celo več kot zgoraj omenjeni glavni “to-do” fajl, mislim da celih 300 kB, če me spomin ne vara!!

    Tadej

Leave a Reply