Internet Archive in moj blog na VOLJAblok-u

Danes pa malo glede mojega starega in sedaj že kar nekaj cajta zapuščenega bloga “Tadej na-liniji: razne objave“, kateri se je nahajal (glej spodaj) na spletnem portalu VOLJAblok, na katerem sem blogal od leta 2005 naprej do 12.10.2006 (res pa sem tam nameraval tu pa tam objaviti še kak dober vic itd.), ko sem ustvaril tale Sopca blog. Namreč zadeva je taka: če sem v tejle objavi še napisal da, citiram: “… že od meseca julija ni možno objavljati novih objav“, je sedaj stvar še veliko hujša, kajti tam nekje proti koncu decembra 2007 je bil ta blog-portal dokončno ukinjen, oba linka zgoraj pa sedaj redirektata na TUŠ TELEKOM spletno mesto.

In ker je stvar sedaj taka kot pač je, da skratka tistih 42. objav ni več oz. niso več dostopne/vidne, sem URL od zgoraj omenjenega bloga preprosto vtipkal v Wayback Machine: http://web.archive.org/collections/web.html (ki je sam del spletnega mesta Internet Archive), pritisnil “Take Me Back” in tako odkril, da je moj blog na srečo skoraj v celoti arhiviran.

Tule imate najprej link do direktne strani od tega mojega bloga, ki vsebuje listo 18-ih posameznih arhiviranih “stanj” le-tega od leta 2006 do 2007.

Screenshot spet v originalni velikosti:

Wayback Machine - tayiper.blog.volja - 2001-2007 - Wayback-Machine-tayiper-blog-volja-2001-2007.png

Sledita pa še link do najnovejše kopije oz. arhiva Feb 28, 2007, katera prikazuje blog že v novi podobi (oz. z novo temo) in pa link do najstarejše kopije, ki pa nosi datum Apr 23, 2006, ki pa prikazuje blog še v stari podobi in tudi s starim naslovom.

P.S. – Med tema dvema naslovoma zgoraj pa sem uporabljal še tele tri naslove: “Tadej online: razne objave“, “Tadej: razne objave” in pa še “Tadejevi Web-Zapiski“, po vrsti od najmlajšega do najstarejšega; hihi, se kar lepo vidi, kako je potekala “evolucija” – ;) naslavlanja.

Tadej

Leave a Reply