Par malih neprijetnosti v tekočem tednu

Danes pa bom malo pisal glede “peklenskega tedna”, ki je sicer še vedno v teku (vse skupaj se je sicer začelo že v sredini prejšnjega, kot nekakšna “priprava” na to, kaj bo oz. kar je sledilo), pač v smislu, da bom omenil kaj se mi je dogajalo v zadnjih dveh, treh dneh. Za razliko od te objave (lahko vidite neujemanje med URL-jem in dejanskim naslovom; za več o tem glej semle) izpred skoraj enega leta in pol, pa ta “dogajanja” vključujejo izključno tiste stvari, ki niso povezane z računalništvom. Aja, je pa to spet ena objava, ki je “skonvertana” v objavo za na blog (vsaj delno) iz enega od mojih današnjih e-mailov, poslanega neki frendici.

Skratka res, ta teden je bil tak, da sploh ne vem kaj naj rečem. Kot prvo je bilo to, da sem moral v začetku tedna urejati reči z SKB banko (plačati dolg, odpreti nov račun, potem naknadno prinesti potrdilo o novem stalnem prebivališču itd.); par let nazaj sem imel namreč pri njih odprt račun (ravno za socialno pomoč, glej tudi spodaj), potem pa sem seveda takoj šel tudi preko limita v minus in čisto pozabil nanj (pozabil na račun, ki je skratka vsa ta leta “miroval”, dokler mi ga končno niso oni samo zaprli), obresti od minusa so pa seveda ves ta čas rasle. Nov račun pa sem moral odpreti iz tega razloga, ker ga je pač treba imeti, da bom sploh spet lahko dobival socialno pomoč (skratka nekam ti morajo nakazati denar, brez računa torej ne gre), ehm jasno, če mi bodo vlogo sploh odobrili. K drugi banki pa raje nisem šel, ker bi znale biti spet kakšne komplikacije (ne vem, mogoče mi ne bi hotli odpreti računa, ali kaj takega) zaradi mojih dolgov SKB-ju. Druga taka “uradna” stvar (kot jim sam pravim, no, pa saj tudi res je) pa je bila, da sem moral nekaj urejati (beri: plačevati dolgove; stari neplačani prekrški, spet seveda z zamudnimi obrestmi vred) tudi na računovodstvu od sodišča, kar je kot prvo pomenilo zgodaj vstati, se meniti z raznimi tajnicami, nasploh biti v stresnih situacijah itd. V glavnem, to je bilo nekako vse skoncentirano na ponedeljek.

Potem sem moral v torek isto kot nor letati po celi Ljubljani za razne papirje, ki sem jih rabil za Socialo (CSD – Center za Socialno delo), da sem danes končno oddal vlogo za t.i. “materialno pomoč”. Pa tudi tu jasno ni šlo brez komplikacij (beri: letanja sem ter tja, spet po raznih koncih mesta, fotokopiranja kupa enih dokumentov/pogodb itd.), pa vas ne mislim utrujati še s temi.

Danes pa sem spet moral zgodaj vstati (pač, ob zame nenormalno zgodnji uri), ker sem imel ob 9h sestanek z mojo “zaposlitveno svetovalko” na ZZZ. Mislim, da ni treba spet posebej omenjati, da najin razgovor ni potekal čisto “gladko”; pa ni šlo za to, da se ne bi “ujela” (čeprav sem res upal, da bo to tista, ki sem jo imel že pred leti, pa sem izvedel, da jo je tista takrat samo nadomeščala), samo ona si jasno drugače kot jaz predstavlja mojo “aktivnost” pri iskanju redne zaposlitve. Potem sem preprosto “padel dol” in se spet zbudil tam okoli 14h, ko sem, kot rečeno, šel na CSD Vič oddati tisto vlogo; še enkrat, raznih komplikacij (dodatnih letanj tja in nazaj) je bilo tu res preveč, da bi vas moril še s temi. Omenil bi mogoče samo (ne ravno kot komplikacijo) res totalno neverjetno neprijazno referentko, ki je bila antipatična, potem taka, ki prav vidiš, da si svoje delo zamišlja kot nasprotje temu, da ti pomaga (oz. kot iskanje razloga da ti ne), taka, ki stalno čaka, da boš med govorjenjem napravil kakšno “napako”, se skratka kaj zagovoril itd. Me je pa na mojo veliko srečo potem kar sama od sebe dodelila drugemu referentu (rekla je sicer, da je on to predlagal; samo kako bi, ko sploh ni vedel zame??!), ki pa je bil oz. po nekem slučaju ravno njeno nasprotje.

P.S. – Poleg vsega tega omenjenega zgoraj po vrsti po dnevih (sigurno sem še kaj izpustil oz. na kaj pozabil), sem enkrat te dni moral iti mami k neki njeni prijateljici (prav zares se ne morem spomniti več kateri dan je to bil) v Šiško pomagati izkopavati neko drevo in druge rastline (v smislu: “no pa daj še tele maline, oho, pa tale grm je tudi lep, pa še tiste robide pri sosedi…“, kar mi je tudi vzelo kar nekaj časa in dobre volje!! Ehm no, res pa je, da mi je malo fizičnega dela prav prijalo in seveda tudi koristilo.

Tadej

2 Responses to “Par malih neprijetnosti v tekočem tednu”

  1. tadej says:

    No vsaj nekaj se je zgodilo, da mi je malo olajšalo vse skupaj!! Kot sem namreč že napisal na Klemnovem blogu, sem danes (prej popoldne) dobil neko pismo iz sodišča, v katerem me obveščajo, da so ugodili neki moji prošnji (raje ne bi šel v detajle) in sem se v glavnem s tem znebil rubežnika in se bom tako skratka o mojih dolgovih (koliko je vsega skupaj tudi raje ne bi omenjal) od sedaj naprej menil izključno direktno s sodiščem…

    Tadej

  2. klmn says:

    prelub tadej, pa ja niso vsi proti teb na teh centrih za pomoč?

Leave a Reply