5 days: nova mreža slovenskih blogerjev

Na osebno povabilo kreatorja 5 days: http://www.5days.net blog mreže (hmm, deluje pa tudi tale sicer podoben alter. link, tule pa je še link do strani na Twitter-ju) Mihaela Zadravca preko Facebook-a, sem se kakšen teden dni nazaj odločil in se ji pridružil tudi sam (ustvaril svoj uporabniški račun) in zato naj naredim tudi malo reklame zanjo. Ker pa ni o vsej stvari, pač, poleg tega, da sem povedal, da obstaja (in jo polinkal) in da sem sedaj tudi sam član, nič več ostalo za napisati, bom to objavo izkoristil še za to, da spet povem za nekaj novih objav na mojem blogu, ki so bile dodane na podobne blog agregate.

Najprej naj torej omenim link na objavo na mojem blogu na Flik.si blog agregatu (o njem sem pisal že v tejle objavi), ki sem ga šele pred kratkim odkril, gre pa za “flik”, ki se nanaša na objavo Raznorazni načini pohitritve spletnih strani, ki 12 “flik-ov”. Mimogrede, ta za razliko od zgoraj omenjenih dveh ne sledi avtomatično vsem objavljenim objavam, ampak objavi samo tiste, ki jih dodajo obiskovalci, torej je kot nekakšen Digg. Je pa ta stran sedaj že kar nekaj časa nedostopna, namreč vnos Damjan Murko – Sedaj pa tudi jaz navijam (dodan 30.12.2007) je v mojem GreatNews RSS-readerju zadnji po vrsti, res je pa da ne vem, ali sem mogoče ravno enkrat takrat (torej v začetku leta 2008) odkljukal “Do not update this feed automatically” opcijo, ali pa je Flik.si dejansko točno takrat (tako nekako imam megleno v spominu) nehal delovati.

Na podoben princip pa deluje tudi Drugi svet agregat, le da pri slednjem objave dodaja “uredništvo”, ne pa obiskovalci oz. uporabniki. In jah, pravtako pa sem par dni nazaj čisto tako za foro (na prijateljevem notebook-u) na omenjenem agregatu izvedel iskanje za “tadej sopca” in tako odkril, da je bilo tam objavljenih dosti več objav z mojega bloga (očitno sem jih spregledal v RSS-readerju, pa čeprav sem parkat preletel vse), kot sem do sedaj mislil. Namreč, v tej objavi sem omenil eno novo (ki sem jo ravno takrat odkril), skratka, mislil sem, da sta bili vsega skupaj tam objavljeni dve, sedaj pa sem odkril, da jih je vsega skupaj 4 (torej strani, ki se “posvečajo” izključno posameznim objavam na mojem blogu), torej poleg že v prejšnjih objavah omenjenih Ne-uporaba rodilnik(a) in Neskeptični in nekritični ljudje, sem z zgoraj omenjenim iskanjem našel še Sekiram se, torej sem in Med levimi in desnimi vladami sploh ni bistvenih razlik, sortirane po datumu objave, od najstarejše kot najbolj spodnje, do najmlajše, kot najbolj zgornje. No, je pa seveda tu še stran O krvodajalski akciji, žuru z razlogom in iskalnih frazah, kjer pa je ena moja objava samo omenjena/polinkana, poleg mnogih drugih.

Aja in pa drugi tak, kot vidite imam tem vrste spletnim mestom navado reči “blog agregat”, ki že kar nekaj časa sledi mojim objavam (no, res le tistim, ki spadajo pod določene kategorije), pa je Morphixov Bloger.si (glej tudi tole objavo na njegovem blogu), da ne omenjam seveda SiBlogs, SloBlogi in Blogorola kar se tiče domačih agregatov (kateri pa vsi sledijo prav vsem objavljenim postom) in pa Technorati kar se tiče tujih; za vse tu naštete imate v desnem sidebar-u spodaj badge z direktnimi linki do strani od tega mojega bloga.

P.S. – Najprej sem hotel ta prispevek nasloviti “5-days.net blog mreža slovenskih blogerjev“, potem pa sem še pravi čas opazil, da je nekdo že objavil podoben post z naslovom “5days.net – blog mreža slovenskih blogerjev” in da si naslova ne bi bila preveč podobna, sem se potem nakdnadno odločil za drugačnega/obstoječega.

Tadej

Leave a Reply