Lista programov povezanih s trdim diskom

Jah, končno sem si spet vzel nekaj ekstra časa in do konca napisal oz. sformatiral (linki, list element itd.) še zadnjo po vrsti v seriji sedaj treh objav (prejšnja je bila tale objava), kateri so tako ali drugače povezani s PC-jevimi trdimi diski, pri čemer je jedro le-te lista linkov do programov v zvezi (reševanje izgubljenih podatkov, informacije o zasedenosti itd.) s trdim diskom.

Najprej torej linki do treh programov (”DriveImageXML” je freeware alternativa spodaj omenjenima ne-zastonjskima programoma), ki delajo t.i. “image” ali particije, ali pa celega trdega diska. Za več informacij o programu “True Image (Acronis)” glej tudi Acronis True Image in o programu “Norton Ghost (Symantec)” glej Ghost (software) strani na Wikipedii (pa še povezavi do iskanja z Google-om za “Acronis True Image” in “Norton Ghost“), tule pa je še link do članka z naslovom “Drive Imaging Reviews: True Image vs Ghost“, ki primerja oba programa.

Potem je tu prvi del liste programov, mišljenih za reševanje podatkov, od katerih sem na nekatere naletel v diskusiji z naslovom “Need to recover data. Which software ?” na Ars OpenForum forumu (konkretno, kar nekaj jih je uporabnik z nickom Radnedge. omenil v temle postu), nekatere pa sem imel že prej v svojih “bookmarks-ih”.

In pa še drugi del te liste, od katerih je en program obširno opisan v diskusiji z naslovom “I wrote a utility to aid with data recovery – ProgressiveCopier” na Ars OpenForum forumu (njegov avtor je član tega foruma, glej predvsem tale post), kateri isto rešujejo izgubljene podatke.

Kot predzadnje sledi še lista linkov do domačih strani od raznih programov, ki prikažejo razne informacije o trdem disku; ali gre za zasedenost oz. fragmentacijo diska (drajvov/particij), ali za SMART status itd., medtem ko je od programa “Scanner” spodaj tole njegov download link.

Sem na konec pa dodajam še program TestDisk (tu je še njegova download stran), ki nekako ne paše nikamor, torej v nobeno od zgornjih “kategorij”.

Tadej

Leave a Reply