Prevarantski programi na PGWARE strani

V tej objavi se bom posvetil dvema “prevarantskima” programoma (oz t.i. “snake oil” programoma), katera poleg drugih podobnih programov za naivneže, ponujajo na “PGWARE“: http://www.pgware.com spletnem mestu in zanju celo hočejo plačilo!! Ta dva programa sta taka, da je njun opis za neizkušenega uporabnika računalnika pravi “balzam za ušesa”, no, jaz pa bom postal linka do dveh strani na mojem Tadej’s computing homepage domačem (striktno z računalništvom povezanem) spletnem mestu, kjer je razloženo, zakaj te reči (to kar naj bi programa dosegla) ne delujejo tako, kot to pravijo na “PGWARE” strani.

1. Najprej je torej tu program imenovan SuperRam, za katerega pravijo tole spodaj.

SuperRam 6 increases computer performance by freeing wasted memory back to your computer. By optimizing memory utilization your computer will operate at stable speeds and never run out of memory.

Na strani “myths.html” na mojem spletnem mestu pa pod mitom, ki sem ga naslovil “THE MEMORY-FREEING PROGRAMS MYTH“, lepo razložim, zakaj je tak program popolnoma nepotreben oz. je celo škodljiv (za hitrost delovanja računalnika), glede na to, da Windows ta t.i. “free RAM” tako ali uporabi za “cache” (in med geek-i itak velja pravilo: “free RAM is vasted RAM“) in torej dejansko sploh ni neuporabljan.

2. In pa kot drugi še program PCBoost, kateri naj bi povzročil tole opisano spodaj.

PCBoost 3 increases computer performance by allocating higher portions of CPU power to active applications and games. PCBoost is a revolutionary product which enhances processor intensive software to run at even faster speeds.

In spet, v “PROCESSES AND THEIR BASE-PRIORITIES” besedilu na “articles1.html” strani na mojem spletnem mestu, enako kot zgoraj opišem, kako princip “CPU priorities” deluje čisto drugače (niso absolutne, ampak relativne, glede na druge procese), kot bi vam oni radi povedali da deluje in tako spet podobno kot pri prvem programu tak način upravljanja s “CPU priorities” vodi kvečjemu k počasnejšemu delovanju računalnika in k nestabilnosti oz. slabši neodzivnosti sistema.

P.S. – Za ostale podobne (isto prevarantske) programe s tega spletnega mesta pa glej strani “products” in “downloads“.

Tadej

2 Responses to “Prevarantski programi na PGWARE strani”

Leave a Reply