Moji novi računalniki in ostala rač. oprema

Ufff, tako sem navdušen nad tem, da moram to kar deliti še z vami ta na mojem blogu. Namreč gre za to, da sem včeraj od brata izvedel, da mu ne en, ampak kar dva prijatelja ponujata računalnike in računalniško opremo (seveda vse to brez kakršnegakoli plačila), ki jih oz. je več ne potrebujeta. Konkretno, eden od njiju mu ponuja svoje lapotope (ne vem za koliko le-teh pri vsej stvari gre, kakor pa sem razumel pa je “v igri” vsekakor več kot en), drugi pa desktop kompjuterje in ostalo računalniško opremo (najbrž gre za stvari kot so monitorji, tipkovnice, miške, printerji itd.), ki jih v njegovem podjetju ne potrebujejo več, ker naj bi vsake toliko časa kompletno menjavali vse računalnike v firmi in potem ne vedo kam s starimi.

V glavnem, moji t.i. “Facebook prijatelji” ste mogoče že prebrali moj t.i. “note”, ki sem ga podobno kot to objavo naslovil “Moji novi računalniki in rač. oprema“), ki sem ga že včeraj tam postal, za ostale (torej tiste med vami, bralce tega bloga, ki to niste) pa sem ga skopiral sem spodaj, da si ga lahko prebrete tudi vi.

Moji novi računalniki in rač. oprema

Hudo, danes sem od brata izvedel, da mu kar dva prijatelja ponujata računalnike in računalniško opremo (zastonj seveda), ki je več ne potrebujeta. Konkretno, eden mu ponuja svoje lapotope (ne vem točno, za kakšno število gre, vsekakor pa za več kot enega), drugi pa desktope in ostalo/dodatno računalniko opremo (od monitorjev, tipkovnic, do printerjev itd.), ki jih v njegovem podjetju ne potrebujejo več (vsake toliko baje zamenjajo vse računalnike v firmi in potem ne vejo kam s starimi), tako da se mi v kratkem zgleda obetajo velikanske novosti.

Torej, razmišljam, da bi naprimer uporabljal dva desktopa hkrati, potem poleg netbooka (glej tole objavo na mojem blogu) bom imel na voljo za uporabo tudi laptop (enega ali več le-teh), hura!!

Kot rečeno, se mi očitno v kratkem obetajo velikanske novosti kar se tiče mojih PC-jev. Tako že razmišljam, da bi npr. začel uporabljati dva desktopa hkrati (ne pa samo enega, glej tole objavo), poleg svojega Dell Mini 9 netbooka pa bi imel za uporabo na voljo tudi enega ali več laptop-ov.

Tadej

8 Responses to “Moji novi računalniki in ostala rač. oprema”

 1. tadej says:

  Aja, druga vesela novica, ki jo lahko danes delim s širnim svetom pa je ta, da je sedaj potrjeno, da je bil za problem s prižiganjem/štartanjem mojega trenutno uporabljanega PC-ja (glej tole objavo) kriva PS enota; za več o tem glej tale komentar v eni od prejšnjih objav…

  Tadej

 2. Kobrowsky says:

  Za kajsi dvakrat napisal isto, stémdasise vmésci tiral (glej tóle objavo na svojem “sopca blogu” http://tadej.sopca.com/2009/07/06/moji-novi-racunalniki-in-ostala-rac-oprema/ )?

  Beri tudi 2. (drugi (po vrsti op. p.)) komentar v téj isti objavi (objavi, ki jo, če v splétni brskalnik (browser) vpišeš tale naslóv: http://tadej.sopca.com/2009/07/06/moji-novi-racunalniki-in-ostala-rac-oprema/, la hkópre bere študiti).

 3. tadej says:

  Ehm, kaj točno sem po tvoje napisal dvakrat?! Prosim bodi bolj natančen, no, čeprav vidim, da se zelo trudiš, da bi bil (natančen) oz. zelo obširno pišeš, karkoli že pišeš!!

 4. OTM says:

  A dej, zihr se še kako računalo zame najde?!

 5. tadej says:

  Hehe, ne glede na to, ali se hecaš, ali misliš resno, gre tudi zame zadeva veliko bolj počasi, kot sem upal/napovedoval, no, v bistvu se v vsem tem cajtu ni še nič premaknilo (oz. dejanskega zgodilo), bedno…

  Tadej

 6. en odveč says:

  Vem kako gre to. Nazadnje smo mel nekaj podobnega pri tabornikih in na koncu ni bilo nič :(
  Mislil sem resno, ampak bi PC rabil za igranje z njim (in ne za igranje iger na njemu), tako da je v bistvu ne resno.

 7. tadej says:

  Bah, zgodilo se je točno to, česar sem se bal. Namreč, brat je prepozno (in predvsem premalo “energično”) rekel tistemu njegovemu prijatelju, da bi jaz vzel te kompjuterje/opremo in jih je tako sedaj dal že nekomu drugemu. No, vseeno pa se je (moj brat) baje uspel zmeniti, da enega pa le dobim, čeprav bo to dokaj zoprno opravilo (ko ga bom šel iskati), pač, ker jih tisti tip že ima in se bojim, da se bo počutil “oropanega” (oropanega nečesa, kar mu pripada oz. kar je že imel v svoji lasti).

 8. tadej says:

  No, v končni fazi sem dobil in to ne enega ampak celo dva računalnika (Dell-a, taka, z ležečo vrsto ohišja), ki pa sta na žalost tako pred-potopna, da nimam z njima pravzaprav nič za početi oz. jih za kaj uporabiti. Toliko torej o tem!!

Leave a Reply