Komunisti in umori TIGR-ovcev med WW2

O podobnih temah sem že kar nekajkrat pisal na tem mojem blogu, konkretno na primer v “trilogiji” treh objav (poglej si tole, tole in tole objavo), v katerih sem pisal malo na splošno o partizanih in domobrancih med drugo svetovno vojno oz. po njej, o komunizmu, demokraciji, Cerkvi, političnih sistemih, svetovnih ureditvah itd.

Danes pa bom postal samo besedilo mojega zadnjega t.i. “note-a” z naslovom “Komunisti in umori TIGR-ovcev“, ki sem ga ravnokar postal na FB; spet, kot že tolikokrat, moji “Facebook prijatelji” ste mogoče (verjetno pa ne) ta “note” že prebrali, za ostale (torej za tiste obiskovalce tega bloga, ki niste moji “Facebook prijatelji”) pa sem ga skopiral sem spodaj, tako da si ga lahko tudi vi prebrete.

Komunisti in umori TIGR-ovcev

Jah, človek prav ne more verjeti, kako brez vsake slabe vesti nasledniki komunistov opravičujejo (poznam en tak konkreten primer, ki je bil tudi povod za tole pisanje) umori TIGR-ovcev, prvih anti-fašiste pri nas in pravih domoljubov. Torej, nasledniki (in potomci) komunistov se nikakor ne morejo in ne morejo soočiti z resnico in recimo priznati, da so njihovi “botri” morili TIGR-ovce in to izključno zaradi njihove politične prepričanosti oz. ne-kompatibilnosti, npr. ker se niso hoteli priključiti partiji ipd.

Dalje, v tejle diskusiji na MMC RTV Slovenija Forumu je nek uporabnik postal celo listo ljudi (v veliki večini TIGR-ovcev, glej spodaj), ki so bili – sicer res domnevno, za nekatere pa se vseeno ve skoraj 100% – zaradi svoje politične prepričanosti likvidirani s strani komunistov oz. VOS-a/UDBE. Naj naštejem samo nekaj najbolj znanih:

Tone Tomšič (organizacijski tajnik KPS)
Ljubo Šercer (komandant Krimskega bataljona, Italijanom ga je izdal VOS-ovec)
Maks Rejec – Mladen (TIGR-ovec)
Anton Majnik (TIGR-ovec)
Janko Premrl – Vojko (TIGR-ovec, eden prvih partizanskih komandantov)
Jože Srebrnič (TIGR-ovec, likvidirali ga VDV-jevci)
Franc Rozman – Stane (španski borec, komandant generalštaba NOV in POS, likvidiral ga Arso Jovanović)
Ferdo Kravanja – Peter Skalar (TIGR-ovec, udeleženec prvega spopada z okupatorjem)

Seveda, če v tem primeru pustimo ob strani ostale “probleme” komunistov in komunistične revolucije v sklopu upora proti okupatorju. Govorim recimo o monopolizaciji upora proti okupatorju (torej: “Ali se borite z nami in se včlanite v partijo, ali pa ste proti nam in vas bomo likvidirali.“; mimogrede, totalno podobno tisti Bushevi izjavi: “Kdor ni z nami je proti nam…“), potem npr. napoved oboroženega upora proti okupatorju šele potem, ko je to naredil Stalin (prej je, kakor veste, imela SSSR sklenjen z Nemčijo “Pakt o nenapadanju” in celo skupaj so delali načrt za delitev Poljske po vojni itd.) in tako naprej.

Pa lepe pozdrave vsem skupaj, Tadej

One Response to “Komunisti in umori TIGR-ovcev med WW2”

  1. [...] Tadej: spletne objave Računalništvo vobče, moji pogledi na politiko, družbo, svet in razna razmišljanja o življenju, filozofiji ipd. « Komunisti in umori TIGR-ovcev med WW2 [...]

Leave a Reply