Izbiranje torbice za Dell Mini 9 netbook

V eni že skoraj eno leto stari objavi (glej tole objavo) sem napisal, da sem si takrat, torej meseca maja 2009, za 1 EUR pri Si.mobil-u kupil Dell Mini 9 netbook, v ta “deal” pa je bila vključena tudi povezava (HSDPA, ki je neverjetno hitra, glej npr. tale post na Twitpic strani) na internet. No in sedaj ko ga toliko časa uporabljam in sem se že navadil nanj (in ne, ni se zgodilo to, kar sem napovedal v tej objavi, da se bo), pa sem končno začel razmišljati tudi o tem, v čem ga naj prenašam naokrog, torej za kakšno vrsto torbice se odločiti.

Najprej sem ga namreč prenašal okoli kar zavitega v tisto vrečko od Si.mobila (katero sem dobil skupaj z njim; je pa iz tkanine, tako da je dokaj močna), pač, ker sem ga tako redko nesel ven iz hiše. Včasih pa, na primer ko sem ga parkrat vzel s sabo v Kranj, sem ga imel (dodatno spravljenega tudi v tisti vreči Si.mobila) pa v moji torbi za čez ramo.

Sedaj pa razmišljam, da bi se domislil česa bolj permanentnega, še posebej me je to prijelo, ko sem pri prijatelju videl, kakšno kul torbico ima on za svoj netbook (isto, Dell Mini 9, tako kot moj). Seveda je kot prvo važno to, da je ravno prav velika, da ima po možnosti kakšno podlogo na notranji strani (da ga malo varuje pred udarci), potem to, da se jo dobro nosi, skratka da je čimbolj priročna itd. In tako sem prišel do par možnih variant. Ena je na primer ta, da bi ga dal kar lepo noter v tisto “škatlo” (spodnji del le-te sicer že tako uporabljam kot podlago) od originalne embalaže, ki je iz, hmm, recimo temu neke vrste zelo trdega kartona. Potem druga varianta je to, da bi preprosto doma našel kakšno primerno torbico, in to sem dejansko včeraj že naredil. In rezultat je tak: našel sem kar tri take, ki bi bile po mojem mnenju kul (in to samo pri fotru; moram pa pogledati še pri mami), pa se nekako ne morem odločiti, katero bi izbral. Ena je taka “ročna torbica” (podobna tistim čez-naramnim, samo da je brez traka in malo manjša in podolgovate oblike, je pa ta zelo močna/debela, v smislu da bi ga dobro varovala pred udarci) in ta je tudi nekako največja. Potem sem pa našeč še dve kao “toaletni torbici”, pri čemer je ena malo manjša (in iz tanjše tkanine), druga pa malo večja (in iz debelejše tkanine).

Na koncu pa sem prišel do tega zaključka, da bom imel najbrž netbooka spravljenega kar v tisti torbici (eno od tistih dveh toaletnih), zraven pa ga mogoče še – za dodatno varnost pred poškodbami – zavitega v tisto vrečko od Si.mobila, vse skupaj pa v moji torbi za čez ramo. In v tem primeru tudi če mi bi padla torba na tla (seveda, ne iz prevelike višine), se skoraj sigurno Dell-u ne bi nič zgodilo (že zato ker je tako lahek, pa še – kot rečeno – bo zavit v več plasti tkanine/česarkoli že).

Kaj mi pa vi, tisti redki bralci mojega bloga, ki ga vsaj kdaj pa kdaj obiščete, priporočate, na kaj naj še gledam, ko si izbiram torbico, naj kaj naj bom še pozoren (oz. na kaj bi moral še pomisliti, da bo čimbolj “prava” oz. priročna?

Tadej

One Response to “Izbiranje torbice za Dell Mini 9 netbook”

  1. [...] Tadej: spletne objave Računalništvo vobče, moji pogledi na politiko, družbo, svet in razna razmišljanja o življenju, filozofiji ipd. « Izbiranje torbice za Dell Mini 9 netbook [...]

Leave a Reply