Blog: jest itd.

Kot lahko vidite, ste prišli na moj novi blog v slovenskem jeziku tule na Sopci, zato najprej malo nujne vljudnosti: resnično lepo pozdravljeni cenjeni obiskovalci tega mojega bloga, iskreno vam želim, da boste uživali ob branju raznih mojih objav, tudi tistih bolj kontroverznih. Za nekakšno nadaljevanje tega uvoda naj napišem o čem bom sploh pisal: torej pisati nameravam o raznih mojih izkušnjah z računalnikom (programi, programiranjem, konfiguriranjem), webkodingom in webdizajnom in podobnim, potem bom podajal moje osebne poglede na svet in politiko, moja mnenja glede aktualnih dogodkov oziroma novic in pa pisal tudi o čisto splošnih stvareh, kot so naprimer razna moja razmišljanja o življenju, filozofiji in ostalih takih zadevščinah. Za konec tegale uvodnega odstavka pa morda samo še manjše opozorilce – ;) : prosim, ne mene samega, oziroma tega, o čemer pišem, jemati preveč resno.

V parih stavkih glede mene pa: sem računalničar in webdizajner samouk, mislec oz. filozof (predvsem relativist/objektivist) in kar je še takega, vse to seveda v recimo temu “amaterski” obliki. Nasploh sem tudi take sorte človek, ki je že “po defaultu” kritičen/skeptičen do takorekoč vsega (vedno poiskušam videti stvari objektivno, torej iz več zornih kotov), drugače pa sem tudi dokaj velik posebnež/čudak, ali drugače povedano, zelo nestandarden osebek. Po verovanju oz. verskem prepričanju sem bil dolgo časa bolj ali manj agnostik, ki pa se je vseeno nekako imel za kristjana (sem krščen in to ne kot dojenček), vsaj kar se kulture/okolju v katerem sem živel tiče, no, zadnje čase pa postajam vedno bolj deklarirani ateist, pri čemer pa se zaradi zgoraj omenjenega večkrat opredelim kot “ateističen kristjan” (aja, resno razmišljam o prestopu v protestantstvo), kolikor čudno se to najbrž že sliši.

Dalje, nekaj besed oz. splošnih podatkov o meni, mojih hobijih in podobnem: sem 27 leten Ljubljančan (tudi rojen v Ljubljani), mladost sem preživel v Rožni Dolini, obiskoval pa osnovno šolo Majde Vrhovnik pri (sedaj bivši) Iskri, poleg CD-ja in (tudi bivšega) CK-ja. Po izobrazbi sem še vedno (samo) takoimenovan “gimnazijski maturant” Gimnazije Jožeta Plečnika (oz. po domače “Šube” ali “Šubičke”), kjer sem bil bajdvej, vsaj kolikor vem, edini v celotni zgodovini šole, ki je moral opravljati popravni izpit iz telesne vzgoje (v četrtem letniku, zaradi neobiskovanja), ki je vseboval tudi obisk vsaj treh dva-tisočakov (s tem namenom sem šel s prijateljem Pavletom na Triglavska Jezera) in pa sedaj že bivši študent Fakultete za Arhitekturo (ne, nisem uspel diplomirati), a o tem več v eni mojih objav v prihodnje. Začel sem sicer res z Geologijo, ker mi je prvo leto vpisa falilo točno pol točke za vpis na Arhitekturo (kjer sem bil potem dve leti), ki pa sem ju brez težav uspel dobiti naslednje leto.

Pomanjšani/izrezani deli fotk 1:

Pomanjšani/izrezani deli fotk 2:

Pomanjšani/izrezani deli fotk 3:

Prva in tretja fotka zgoraj sta fotki iz tiste Maxijeve mašino v podhodu Maxija (pri vhodu v CD), druga pa je tista, ki jo uporabljam na glavni strani bloga in je tako kot četrta (ena podnevi, ena ponoči) posneta pri “Info točki” zraven Tromostovja, samo zunaj hiše. Potem šesta je fotka od mene za PC-jem doma, malo več pa se vidi od te fotke (originala namreč nimam nikjer “online”) v res zelo luškani objavi od “HerrC-ja” na blogu na eDnevniku z naslovom “Kje pa vi pišete Blog – (nas je že 15)??“: http://www.ednevnik.si/entry.php?u=HerrC&e_id=15596, kjer je tip objavil fotke od računalniških kotičkov od raznih ostalih blogerjev, jah, res nekam prisrčno za videti. Ostale tri v najbolj spodnji tabeli pa so iz “Info točke” pri Tromostovju (torej posneta noter, v hiši); te štiri slike sem prej kratko (časovno gledano) uporabljal na glavni strani bloga namesto tiste, ki je prikazana sedaj.

100% originalna velikost fotke:

Tule zgoraj pa je originalna slika (ja vem, totalno bledo delujem – :oops: , to je pa zaradi svetlobe/luči), iz katere sem potem izrezal sebe za tisto malo slikico, ki jo uporabljam na blogu. Sorry folk, samo tale konkretna slika se mi je zdela nekako še najbolj sprejemljiva za na blog. Enivejs, zraven mene na sliki pa je moj prijatelj Tilen, slikala pa sva se tam pri ljubljanski tržnici (ali bolje, pri Tromostovju); ampak ne s tisto “e-razglednice” mašino pri v prostorih t.i. “Info točke” za turiste, ampak s tisto zunaj. Hehe jah, ponavadi pa za ta slikanja uporabljam mašino v podhodu Maxija, vem, vse skupaj zgleda čisto amatersko, pa kaj potem!!?