Tadej: spletne objave - Disklejmer.html


Razna pravila in opombe povezane z blogom, temami in načinom pisanja.

Ostala pravila:

        - Morda kot nekako najbolj važno pravilo: za vsak komentar odgovarja sam pisec komentarja in tako avtor bloga ne more biti (moralno, pravno itd.) odgovoren za vsebino le-taga.

        - Kot že omenjeno v dokumentu Licenca.html, morate pri uporabi vsebine iz bloga (ali pri uporabi "dela", kar je bolj uradna in splošna oblika) navesti izvirnega avtorja na način, ki ga določi izvirni avtor oziroma dajalec licence. Tega dela pa tudi ne smete uporabiti v komercialne namene brez dogovora in pisne pogodbe.


Razne opombe:

        - Avtor piše ta blog v veliki večini za sebe, to pa počne predvsem zato, da stvari (ideje, mnenja itd.) ne gredo v "pozabo", kot avtor temu pravi. Blog pa obstaja seveda tudi za tistih nekaj avtorjevih dobrih prijateljev, za katere ve, da ga vsaj dokaj redno berejo in da jih teme v teh objavah zanimajo, oziroma jih vsaj načeloma ne motijo.

        - Medtem ko pa če si še kdo drug (torej ne avtorjev prijatelj) prebere kakšno objavo, pa to avtorja jasno nikakor ne moti; v bistvu je prav nasprotno, torej avtor je celo vesel teh dodatnih obiskov.

        - Marsikatera objava na blogu je tudi bolj "kontroverzne vrste", se pa avtorju bolj kot ne "jebe" za to, kaj si potem obiskovalci (tu ne gre za avtorjeve prijatelje) mislijo o vsem skupaj, skratka, če se jim zdi kaj npr. žaljivo do koga itd. Avtor pač samo izraža svoje misli/mnenja in mu pri tem ni mar za podobo, ki jo o sebi ustvari s tem.

        - Kot rečeno, to zgoraj sicer ne pomeni, da avtor ni vesel tudi teh dodatnih obiskovalcev, s tem o "jebanju za to, kaj si obiskovalci mislijo" je mišljeno samo to, da zaradi njih avtor ne misli prilagajati načina pisanja oz. spreminjati tematik, o katerih piše.

        - Kar pa se tiče avtorjevega stila pisanja, tem in potencialne samocenzure (ali kako daleč gre pri "osebni izpovedi" itd.) pa je treba povedati, da avtor pač piše v nekih mejah, ki si jih je postavil že na samem začetku bloganja.Pojdi nazaj na blog: Tadej: spletne objave

Glej tudi dokumente: Definicije.html, Glavno.html, Licenca.htmlCopyright © 2006-2008 Tadej Persic. Nekatere pravice pridržane.

Licensirano z Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 2.5 licenco (angleška verzija besedila: Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5)

Creative Commons lahko obiščete na http://creativecommons.si/, oziroma na originalnem angleškem http://creativecommons.org/ spletnem mestu.