Glede: zaposlitve

Skratka glede moje zaposlitve oz. dela (ali službe/whatever) je stvar v tem, da sem trenutno nezaposlen in bi bil res vesel takorekoč kakršnegakoli dela, ki bi mi ga kdo ponudil. Predvsem imam jasno v mislih “honorarni” tip dela, v smislu take pomoči, da bi recimo od koga od vas (mojih bralcev, predvsem pa seveda tu mislim bolj na moje prijatelje) prevzel kakšno neprijetno/dolgočasno delo, da bi se ta oseba lahko posvetila čemu bolj resnemu. S tem delom imam še najbolj v mislih dela v zvezi z računalništvom in webdevelopingom/webdizajnom, predstavljam pa si tudi, da ste z branjem mojega bloga že izluščili kje so meje mojih sposobnosti pri omenjenem področju dela.

1. Najprej naj torej glede z računalništvom nepovezanih zadev za začetek omenim, da sem nekako tri leta študiral arhitekturo (prej pa eno leto geologijo), tako da tudi na tem področju kar nekaj znam. Drugače pa predvsem znam zelo dobro masirati (moja specialiteta je vrat, rame, hrbet in križ), saj sem opravil pravi tečaj klasične masaže. Drugih številnih mojih podobnih znanj (v smislu hobijev in zanimanj) pa tu niti ne bi omenjal, ker jih je preprosto preveč. Aja no, imam pa tudi opravljeno osnovno glasbeno šolo (ali kako se ji že reče), saj sem najprej tri leta igral blok-flavto, potem pa še štiri leta klarinet in sem bil mimogrede celo zelo talentiran zanj. Na žalost sem v prvem letniku gimnazije z njim prenehal; malo zato, ker sem dobil novega (in zelo neprijaznega, predvsem napram prejšnjemu) učitelja, malo pa zato, ker sem imel občutek, da mi zaradi učenja tega inštrumenta zmanjkuje časa za druge stvari. Aja, o enem takem zelo lepem in konkretnem primeru praktične koristnosti mojega (v tem primeru računalniškega) znanja, katerega sem čisto pozabil omeniti zgoraj v sami objavi, pa sem že dolgo nazaj pisal v tejle objavi, ko bi lahko fotokopirnici “Zebra” s par malenkostmi (izklopit par procesov, ki so žrli 100% CPU-ja, ali jim vsaj znižati t.i. “process base priority”) rešil oz. izboljšal en cel dan dela, ko se je tista ženska za pultom, kako naj reče, no, nekako sama sebi pritoževala v smislu, citiram: “Danes nam, ne vem zakaj vse nekaj počasi dela!!“.

2. Poleg tega pa sem zadnje čase obseden z računalništvom (pač, pri vsem prostem času, ki ga imam), kar seveda pomeni, da hudo obvladam razne reči v smislu spreminjanja raznih PC nastavitev, potem imam znanje osnovnih veščin programiranja/skriptiranja, jasno pa tudi znanje odpravljanja raznoraznih napak (glej tudi moje-pcjanje.html) in tako naprej. Poleg tega pa bi lahko rekel, da sem pravtako obseden tudi z vsem, kar je povezano z avtomacijo/avtomatizacijo in optimizacijo, pa naj bo to recimo avtomatiziranje kakšne operacije ali naloge (kot je npr. defragmentiranje trdega-diska, delanje rednih backup-ov pomembnih fajlov/direktorijev in to z raznimi strategijami itd.), optimiziranje računalniških, OS-jevih in predvsem programskih nastavitev, ali preprosto uporaba batch-fajlov zato, da naredim kakšno neprijetno in ponavljajoče se opravilo (ali več le-teh) tako, da se izvaja bolj učinkovito in se hitreje zaključi. Skratka, v teh nekaj letih odkar imam računalnik (točneje od leta 2001 ali 2002 naprej), sem postal zelo izobražen kompjuterski amater, večinoma s pomočjo “trial & error”, medtem ko pa je moj glavni cilj vedno bil (poleg npr. tudi iskanja limitov in sposobnosti), povečanje računalnikove hitrosti delovanja in stabilnosti.

3. In pa še, kar se pa tiče webdevelopinga oz. webdizajnerstva je res, da nisem ravno nek blazen strokovnjak (v primerjavi z drugimi; kot rečeno, sem 100% samouk), ampak se s tem ukvarjam bolj samo v smislu kodiranja mojih osebnih domačih spletnih strani (pri katerih uporabljam samo XHTML, CSS in malo JS-ja) in ne kakšnih bolj zapletenih zadev, kot so npr. celotni spletni portali z veliko kode v raznih jezikih, v smislu PHP-ja, ASP-ja, .NET-a itd., no, lahko pa vseeno rečem, da znam kar nekaj s tega področja, recimo kodirati po W3C standardih, kodirati hitro-loadajoče strani (s čimmanj t.i. HTTP requesti) in tako dalje.

Za konec pa sledi še par podatkov o mojih znanjih in zanimanjih, katere sem vnesel v moj profil (glej tudi KnowledgeBook app) na “Facebook”, moj profil na “MySpace” in moj profil na “LinkedIn” portalih.

Knowledge: automatization, optimization, internet, security, software, seo, usability, testing, tweaking, webdevelopment, XML, HTML, XHTML, JS, CSS

Specialties: Non-profit, individual, XML, HTML, XHTML, JS, CSS

Opportunity: Career opportunities, Expertise requests, Consulting offers, New ventures, Personal reference requests, Job inquiries, Requests to reconnect

Interests: automatization, optimization, internet, security, software, seo, usability, testing, tweaking, webdevelopment, politics, mystics, music, movies, series, reading, sleeping, walking

Contact: In general I am broadly available and in particular enthusiastically looking for various career opportunities, new ventures etc. Please include any notable details you might consider relevant to the contact.

Summary: An unlicensed entrepreneur, working in an individual and non-profit environment, focusing on computing and internet research in general and providing individual help/tutoring, miscellaneous computing-related consulting, computing repairs, configuration/setup, clean-ups, and malware removal, operating system and software installation/configuration, and general tune-ups/optimizations, and offering website-design, tuning, and search-engine optimization services.

Additional: First I have been studying the Geology for one year since I failed to pass the test to get to the Architecture (I failed for no more than half of a point), then I did pass it the next year and have been studying Architecture for two full years, but I haven’t finished it, i.e. I didn’t graduate and so I don’t have a diploma. Anyway, in the mean time I got my first “real” computer (not Spectrum or Commodore), and it has immediately become my main hobby/interest.

No kakorkoli že, res je sicer, da do sedaj nisem za razne moje “usluge” (npr. popravljanje računalnikov, masaža itd.) prijateljem nič računal (in jim najbrž tudi nikoli ne bom), smisel te strani pa je preprosto v tem, da ta moja znanja ponudim širšemu krogu ljudi.