Moje: webstrani

Kot zadnje z računalništvom nepovezano spletno mesto sem ustvaril “Tadej Persic’s website“: http://tadejpersic.50webs.com/ (v angleščini) in “Tadej Peršič stran“: http://tadejpersic.50webs.org/ (v slovenščini) v dveh variantah, kateri sta bolj splošnega oz. navigacijskega tipa. Za več o tem glej tole objavo, pa tole objavo in pa morda tudi tole objavo.

Dalje, zadnje čase, torej recimo zadnjih štiri, pet let, se bolj ali manj ukvarjam z “skrivnostmi” mojega računalnika (ali bolje, sem na nek način “obseden” s temi zadevami), predvsem s postopki avtomatizacije raznih PC-jevih ponavljajočih se “nalog” in pa posledično seveda tudi z “webdizajnom”, glede na to, da vsa ta moja “odkritja” objavljam na moji domačem spletnem mestu z naslovom “Tadej’s computing homepage“: http://tadej-ivan.50webs.com/ (prej pa se je imenovala “Tadej’s website: computing hints, principles, and rules”, pa “Tadej’s computing homepage about the important computing stuff” itd.; za še več teh bivših naslovov pa obišči page “website.html“, link je direkt spodaj), ki pa je, kot rečeno, samo o stvareh v povezavi s samim računalništvom. Mimogrede, sama stran pa je, če se ne motim “online” že od tam nekje konca leta 2002 ali začetka 2003. Sicer obstaja več “varijant” te ene in iste strani (recimo na free-hostih “Atspace”, “Bravenet”, “Freehost”, “Geocities” oz. “Yahoo” in “Greatnow”), ampak seveda sem linkal samo glavni in najbolj obiskani varijanti.

No ja, imam pa v bistvu še eno z računalništvom nepovezano “Clarinet informational website“: http://clarinet.50webs.com/ spletno mesto (njen sicer edini prejšnji naslov pa je bil “Clarinet: the musical instrument”), ki pa se “ukvarja” z glasbenim inštrumentom klarinetom, katerega sem se svoje čase učil. Je pa ta stran samo bolj nekakšen “niche projekt”; mimogrede, zadnje čase se je začela kar visoko pojavljati na Google-u in drugih iskalnikih, predvsem “org” varijanta.

Oglejte pa si tudi tole objavo o zgodovini mojega učenja HTML-ja, kjer sem vključil nekaj (no, v bistvu enega samega) linkov do z mojimi strani povezanih dokumentov na tudi drugače zelo kul in obsežni strani Internet Archive: http://www.archive.org/index.php, ki “listajo” stare varijante moje strani, ki so dostopne z Wayback Machine funkcijo: http://web.archive.org/collections/web.html in to vseh njenih variant.

Ufff, pa skoraj bi pozabil omeniti še sledeče: za več o tem pa vam predvsem priporočam tudi ogled dokumenta “website.html” na zgoraj omenjeni moji PC domači strani; v njem je namreč spodaj pod sekcijo “UNSORTED BUT RELATED STUFF” lista direktnih linkov do teh dokumentov na “Internet Archive” strani.