O: moji blogroli

Jah, stvar je taka, da jaz redno obiskujem toliko blogov, da jih preprosto ne morem vseh polinkati na blogu pod “Blogroll” sekcijo (že našteti jih bi bilo problem, toliko jih je), poznam in občasno obiščem pa jih še vsaj trikrat toliko. Da seveda sploh ne omenjam navadnih povezav, torej do ne-blog strani (te namreč tudi marsikdo kar vključi v stran), teh bi bilo pa za, uffffff, raje niti ne pomislim. Zato vam raje “ponujam”, da odklikate do online dokumentov “bookmarks-profile-1.html“: bookmarks-profile-1.html, “bookmarks-profile-2.html“: bookmarks-profile-2.html in “bookmarks-profile-3.html“: bookmarks-profile-3.html; ti fajli so namreč moji “Bookmarks falji” (od programa Firefox) in vsebujejo vsak za nekje MB ali še več raznih linkov, ki sem jih v vsem tem času nabral.

Posamezni linki oz. po ENG “bookmark entries” so lepo sortirani po kategorijah in niso kar tako nametani, plus seveda to, da je to izbrana kolekcija, iz katere sem pometal ven vse nerelevantne vnose, torej “entry-je” kot so npr.: razni začasni linki, specifični linki od mojih online računov, linki do posameznih objav na blogih in do topic-ov na forumih in tako naprej. Je pa res, da ravno linki do večine blogov manjkajo v njih, kajti večino blogov sem v bookmarkse začel dodajati ne tako dolgo nazaj; te fajle pa sem skreiral in uploadal že kakšno leto in pol, če ne celo dve leti nazaj. In pa seveda, ti zadnji (linki do topic-ov na forumih) so zbrani v “forum-posts-1.html“: forum-posts-1.html in “forum-posts-2.html“: forum-posts-2.html; glej tudi dokument “Razni: bookmarks“: http://tadej.sopca.com/razni-bookmarks, kjer so zbrani ostali linki do mojih drugih “bookmarks” fajlov.

Kar pa se tiče tistih linkov, ki so se le znašli na kratki blogroli v levem stolpcu na blogu pa takole: tam se nahaja Jonasov “Jonas – Zapisi” blog, to pa zaradi tega, ker model res že dolgo bloga in pa tudi zato, ker je njegov blog dosti zanimiv, potem sem dodal tudi link do Domnovega “The L Files” bloga pa zato, ker je Jonasovemu nekakšna alternativa (vsaj mislim, da Domen tako misli) in je tudi dokaj zanimiv. Ostaneta še dva bolj tehnična in po mojem mnenju zanimiva bloga in pa “Hirkani” blog, katerega linkam preprosto zato, ker je ona prva polinkala eno od objav na mojem blogu in Davorin blog” na spletnem mestu “Embrio”, s katerim sva tudi naknadno izmenjala linke do najinih blogov. Ostali pa so že počasi blogi od mojih prijateljev, od katerih domače strani (torej strani ne-blog tipa) in strani na MySpace-u, če jih seveda imajo, pa so polinkane pod sekcijo “Povezave” in “MySpace” (/OPOMBA: No, ne več, sem se jih vse odločil umakniti pri enem od zadnjih sprememb “layout-a”) takoj pod blogrolo v levem “sidebar-u”. Aja in pa kot mimogrede: spodaj pod “Sopčani” pa so še linki do nekaj (mislim, da treh, štirih) tudi večinoma tehničnih blogov tule na naši Sopci.